Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGD gaat na 8 juni weer locatiebezoeken uitvoeren

Na de heropening van de kinderopvang op 8 juni gaat de GGD weer vaker locatiebezoeken uitvoeren, met name onderzoeken voor registratie. Dit alles met inachtneming van de RIVM-richtlijnen, aldus de GGD-GHOR.  
© metamorworks / stock.adobe.com

Er is daarbij wel sprake van voorzichtigheid. ‘Indien de positieve ontwikkelingen van het terugdringen van het coronavirus doorzetten, verwachten we dat het opstarten van regulier toezicht en handhaving kinderopvang weer in beeld komt,’ aldus de GGD-GHOR. ‘Onze verwachting is dat een hervatting van het reguliere toezicht en handhaving kinderopvang geleidelijk tot stand zal komen en in die periode nog aangepast zal zijn, in vergelijking met de situatie voor het coronavirus.’

Wet Kinderopvang

Voor de opvang (zowel in een kindercentrum als door een gastouder) gelden nog altijd de kwaliteitseisen uit de Wet Kinderopvang en onderliggende regelgeving. ‘Ook onder de huidige omstandigheden is de houder verantwoordelijk voor het bieden van verantwoorde kinderopvang in een veilige en gezonde omgeving. Hoewel de kwaliteitseisen onverkort gelden, is de huidige situatie van de coronacrisis nog steeds uitzonderlijk. Daardoor kan het voorkomen dat een houder ondanks daartoe aantoonbaar verrichte inspanningen, niet kan voldoen aan de kwaliteitseisen uit wet- en regelgeving. GGD GHOR Nederland adviseert de toezichthouders daarmee rekening te houden door per situatie te beoordelen of er sprake is van overmacht.’

Meer informatie vind je in de Werkwijze toezicht van GGD GHOR Nederland.

Wil je meer lezen? 

Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief en ontvang twee keer per week de beste artikelen en het laatste nieuws in je mailbox. Zo mis je niets meer!

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.