Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gewelddadig kind in Amerikaanse opvang leidt tot ophef

geweld

De beelden van een negenjarig jongetje dat peuters mishandelt in een kinderdagverblijf hebben tot ophef geleid in de Verenigde Staten. De beelden zijn vastgelegd door bewakingscamera’s. Het geweld dat hij op de kleine kinderen loslaat, is zeer ernstig.

Beelden
Op de beelden is te zien hoe de jongen een klein meisje herhaaldelijk in haar rug trapt. Het meisje begint te huilen en zodra de leidster erbij komt, doet de jongen alsof er niks aan de hand is.  Hij tilt haar zelfs op. Zodra de vrouw weg is, trapt hij het kind opnieuw. Op andere beelden is te zien hoe hij een peuter bijt en een andere peuter hardhandig slaat.

Bijtwonden en blauwe plekken
De kinderopvanglocatie in Mississippi kwam achter het gedrag van de jongen, doordat ouders meldden dat hun kinderen onder de bijtwonden en blauwe plekken zaten. Een ouder zegt op Foxnews: ‘Ze waren alleen maar aan het huilen. Ze kunnen nog niet praten, dus ik kon er niet achterkomen wat er gebeurd was.’

Verwaarlozing
De jongen is al voor de rechter verschenen, maar omdat hij onder de twaalf is, wordt hij niet vervolgd. De medewerker van de kinderopvang is wel gearresteerd. Ze wordt veroordeeld voor verwaarlozing van minderjarigen en moet zich gaan verantwoorden voor de rechtbank.

Bron: Volkskrant
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.