Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Gênant dat kinderopvang nog steeds niet hervormd is’

Sinds 2002 presenteert de Onderwijsraad al adviezen over hoe de kinderopvang moet worden hervormd. Toch hakt het kabinet de knoop niet door. Kamerleden reageren.
Het is een diepgekoesterde wens van de PvdA om iedere peuter een aantal dagdelen een basisvoorziening te bieden.
Het is een diepgekoesterde wens van de PvdA om iedere peuter een aantal dagdelen een basisvoorziening te bieden. - Foto: Free Images

Het is ‘gênant’ dat kinderopvang nog steeds niet hervormd is, vindt SP-Kamerlid Tjitske Siderius. Het probleem is volgens haar niet dat men in de Tweede Kamer zo verschillend denkt over kinderopvang. ‘Maar hoe voer je die visie uit?’ Volgens RTL Nieuws zal het kabinet op Prinsjesdag een plan presenteren waarin gemeenten geld krijgen om iedere peuter twee dagdelen opvang aan te bieden. SP’er Siderius is bij voorbaat kritisch: ‘Het kabinet neemt niet zelf de regie, maar geeft het geld aan de gemeenten. Kinderen krijgen zo in iedere plaats weer andere rechten.’

Peuterspeelzaal en kinderopvang op één lijn

Ook PvdA-Kamerlid Keklik Yücel erkent dat er veel moet gebeuren: ‘De PvdA geeft jonge kinderen hoge prioriteit. We brengen peuterspeelzalen en crèches meer op één lijn. Er wordt flink geïnvesteerd in de kwaliteit van de kinderopvang. Het is verder een diepgekoesterde wens van de PvdA om iedere peuter een aantal dagdelen een basisvoorziening te bieden’, aldus Yücel in Trouw.

De Onderwijsraad pleit ervoor om kinderopvang onder de regie van het basisonderwijs te brengen. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.