Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gegevens in Register gedeeltelijk afgeschermd

Gegevens in Register gedeeltelijk afgeschermd

Minister Kamp gaat akkoord met het advies van College Berscherming Persoonsgegevens (CBP) om een deel van de gegevens van kinderopvang- en peuterspeelzaalaanbieders af te schermen in het Landelijk Register Kinderopvang/ Peuterspeelzaalwerk.

Privé-gegevens
Toen het ontwerpbesluit twee jaar geleden bekend werd gemaakt, gaf het CBP aan dat het geen voorstander was om alle gegevens van de aanbieders openbaar te maken in het register. Het Landelijke Register is via internet door iedereen te raadplegen. Het vermelden van bijvoorbeeld de privé adresgegevens van de aanbieders leek het CPB daarom niet noodzakelijk, mits de opvang natuurlijk op het thuisadres plaats zou vinden, zoals bij veel gastouders het geval is.

Verantwoordelijkheid
Het CBP stelde ook vragen over de verantwoordelijkheid van het landelijke register. In het huidige wetgevingsadvies heeft minister Kamp dit duidelijker onderbouwd: ‘De landelijke registers hebben de vorm van een elektronische databank die wordt beheerd door (…)  de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het college van burgemeester en wethouders is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de geregistreerde gegevens en treft maatregelen die ertoe strekken dat de registers juist, actueel en volledig zijn.’

Lees de goedkeuring van het CBP op het nieuwe wetgevingsadvies >>

Foto: Stock.XCHNG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.