Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gastouderbureau 4Kids wint zesde Gazelle Award

Het begint bijna een gewoonte te worden, want voor de zesde keer op rij wint gastouderbureau 4Kids de FD Gazelle Award. Dat betekent groeien in een krimpende markt. Hoe krijgt het bureau dit al zoveel jaren voor elkaar?
4kids Gazelle Award.jpg
Tussen 2012 en 2014 groeide 4kids met 40 procent terwijl de kinderopvangmarkt met 20 procent kromp. - Foto: Fotolia

Op de regionale zender RTV Oost is medeoprichter van 4Kids Sebastiaan Dekkers aan het woord. Hij vertelt hoe hij tien jaar geleden samen met zijn moeder gastouderbureau 4Kids oprichtte om in te spelen op een “gat in de markt”. Dat lukte: tussen 2012 en 2014 groeide 4kids met 40 procent terwijl de kinderopvangmarkt met 20 procent kromp (op sommige plekken zelfs met 30 procent).  In totaal vangt 4Kids met ruim tweeduizend gastouders ongeveer zesduizend kinderen op.

Gazelle Award

Om Een FD Gazelle Award te winnen (een prijs van het Financieele Dagblad) moet een organisatie in een periode van drie jaar een onafgebroken groei laten zien van ten minste 20 procent en winstgevend zijn. De prijzen werden dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt.

Innovatieve concepten

‘We zijn blij en trots dat het ons steeds weer lukt om in zulke moeilijke omstandigheden te groeien’, vertelt Dekkers tegen RTV Oost. Hij begrijpt niet goed waarom Brancheorganisatie-voorzitter Leo Houwen onlangs waarschuwde voor wildgroei nu de tijden weer beter worden. ‘Juist de kinderopvang heeft behoefte aan innovatieve concepten die bieden wat de huidige markt ouders en kinderen nog niet biedt.’ Dekkers vindt dat de kinderopvangbranche moet blijven zoeken naar hoe zij voor de ontwikkeling van kinderen en de arbeidsparticipatie het verschil kunnen maken.

Gemeentebesturen moeten kritisch kijken naar de komst van nieuwe partijen in de kinderopvang, om zo wildgroei te voorkomen. Dit vindt Brancheorganisatie-voorzitter Leo Houwen. Lees hier waarom

Bekijk hier het interview met Sebastiaan Dekkers terug >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.