Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Gastouder vervolgd om overlijden baby

Het Openbaar Ministerie gaat een gastouder in Oosterhout toch vervolgen voor doodslag. De 42-jarige vrouw zou een baby van vier maanden door elkaar hebben geschud waardoor het overleed. Dit zou een onderzoek hebben aangetoond. 'Het is heel, heel erg, echt een tragedie, maar ik geloof niet dat het verhaal van het doodschudden klopt', zegt een collega in BN de Stem.
Gastouder vervolgd om overlijden baby
Foto: ANP

Het heeft lang geduurd voor het OM besloot de gastouders te vervolgen. Dat komt omdat het onderzoek naar de doodsoorzaak van het vier maanden oude jongetje lang duurde. Het drama speelde in de zomer van 2013. De baby overleed een week na het vermeende geweld door de gastouder.

Advocaat

Wat er precies gebeurd is, wordt pas tijdens de rechtszaak bekend. Dit zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in regionale krant BN de Stem. In dezelfde krant laat de advocaat van de 42-jarige gastouder weten dat hij ook niet inhoudelijk wil reageren. De rechtszaak begint komende vrijdag.

Tragedie

Op straat, in de wijk waar de gastouder werkte, willen mensen tegen Omroep Brabant wel reageren op de zaak. Moeders reageren geschrokken. Een collega gastouder vindt het in de eerste plaats een vreselijk drama voor de ouders van de baby, maar ook voor de gastouder die nu van doodslag wordt verdacht. ‘Ik ken haar als een heel leuke vrouw, zeer ervaren als gastouder. Het is heel, heel erg, echt een tragedie, maar ik geloof niet dat het verhaal van het doodschudden klopt. Justitie maakt nu onterecht een crimineel van haar. Ik hoop dat goed wordt uitgezocht wat er echt is gebeurd.’

2 REACTIES

 1. Wat kun je zeggen? Het is vreselijk voor het kindje en zijn ouders en familie.
  Het is dramatisch voor de gastouder. Sowieso de gebeurtenis op zich. Daarbij……is het wel haar schuld?
  Iemand is onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. En dat is maar goed ook. Ondanks dat en als bewezen wordt dat ze het niet heeft veroorzaakt dan nog kan deze vrouw nooit meer haar beroep uitoefenen omdat ze in de media al helemaal kapot is gemaakt.
  Met het kindje sterven er meerdere personen mee……….ik hoop dat alles ‘ recht’ komt.
  Sterkte voor de ouders van dit kleine onschuldige kindje.
  Sterkte voor degenen die ‘recht’ moeten spreken.

 2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.