Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Flexibele kinderopvang stimuleert vrouwen’

'Flexibele kinderopvang stimuleert vrouwen'

Na de voorstellen van de Taskforce Kinderopvang/ Onderwijs komt ook de Taskforce DeeltijdPlus met ideeën voor flexibele en geïntegreerde kinderopvang onder één dak. Volgens de Taskforce onder leiding van Pia Dijkstra stimuleert dat vrouwen om meer te gaan werken.

Deeltijdland
Nederland is deeltijdland nummer één. Om aan de vergrijzing en toenemende welvaartsbehoefte te kunnen voldoen, moeten er meer mensen werken. Er valt hierin vooral winst te behalen bij vrouwen omdat een groot deel van hen in deeltijd werkt of niet werkt. Om het streven meer vrouwen aan het werk te krijgen te kunnen behalen, zal er een hoop veranderd moeten worden in de maatschappij denkt de Taskforce.

Verruiming openingstijden
Nederland zal over de hele breedte moeten overgaan tot daden. Hiervoor is een cultuuromslag nodig bij de overheid, de sociale partners, bedrijven en mannen en vrouwen zelf. De Taskforce geeft aan dat het essentieel is als er op flexiblele tijden gebruik kan worden gemaakt van kinderopvang en winkel- en openingstijden van overheidsloketten en medische voorzieningen moeten worden verruimd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.