Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Experiment integrale dagarrangementen verlengd

Bso's en scholen kunnen zich opnieuw gezamenlijk aanmelden voor het experiment integraal dagarrangement. Het ministerie heeft besloten om maximaal vijftien projecten te volgen en begeleiden.
Experiment integrale dagarrangementen verlengd

Met het experiment wil het ministerie inzicht krijgen in de effecten van een integraal dagarrangement (aangeboden door opvang en onderwijs) op de leerprestaties en het welbevinden van kinderen. Ook wil ze de gevolgen voor de arbeidsparticipatie van ouders in kaart brengen en de tevredenheid van ouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers.

Plan van aanpak

Aanvragen kunnen alleen ingediend worden door kindercentra en basisscholen gezamenlijk. Zij moeten een plan van aanpak hebben voor het ontwikkelen van een integraal en afwisselend dagarrangement van opvang en onderwijs. Ouders ontvangen voor de bso-uren (ook die tussen onderwijsblokken plaatsvinden) gewoon kinderopvangtoeslag.

2014-2015

Aanmelden kan tot 1 april 2014 bij de Minister van Sociale Zaken. De uiterste startdatum van het experiment is aan het begin van het schooljaar 2014-2015. Maar als je al eerder dan dit schooljaar met het experiment wilt beginnen, dan kan dat en kan de deelname nog steeds gehonoreerd worden.

Informatiebijeenkomsten

Het Landelijk Steunpunt Brede Scholen zal de experimenten begeleiden. Op 6 juni en 18 september organiseert het Steunpunt  informatiebijeekomsten voor geïnteresseerden. Deze bijeenkomsten vinden plaats van 14.00 tot 16.00 uur in Utrecht. Wil je hier naartoe? Mailen kan naar margotderuiter@bredeschool.nl.

Lees hier de algemene toelichting bij het besluit.
Bekijk hier de regeling experiment integraal dagarrangement.

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.