Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Estro maakt nieuwe financiersvoorwaarden met banken

Financiering

Estro, de moedermaatschappij van Catalpa, Uk en Eigenwijz, heeft nieuwe financieringsvoorwaarden met banken afgesproken. Omdat de grootste kinderopvangorganisaties van Nederland eerder al vermoedde dat het niet kon voldoen aan gemaakte financiële afspraken, nam ze zelf het initiatief om om tafel te gaan met geldschieters.

Minder flexibele krachten
Hoe hoog de schuld van Estro is, is niet bekend. Wel dat er ook bij Estro sprake is van een krimp van 5 á 6 procent. Dat is nog weinig vergelegen met veel andere aanbieders van kinderopvang die getroffen worden door een vraaguitval tot soms zelfs 20 procent. Deze week werd bekend dat Estro voor 200 fte’s minder gebruik maakt van flexibele medewerkers met 0-urencontracten of via het uitzendbureau en dat er de afgelopen maanden veertig managementfuncties zijn verdwenen. In totaal werken er 6.600 mensen bij Estro (4.200 fte’s).

Begrip bij de banken
In augustus 2010 werd Estro overgenomen door de Amerikaanse investeerder Providence. Maar de markt is sindsdien enorm veranderd. Volgens de woordvoerder van Estrop hebben de banken begrip voor de ontstane sitiatie. In het najaar praten Estro en de banken verder, want een definitieve oplossing voor de schulden en de krimp die de hele sector doormaakt, is er nog niet.

Bron: De Volkskrant
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.