Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Engelstalige variant van de beslisboom weer beschikbaar

Bij de heropening van de kinderopvang en basisscholen afgelopen maandag kwam een nieuwe versie van de beslisboom beschikbaar om na te gaan of kinderen naar de opvang kunnen of niet. Er is inmiddels ook weer een Engelstalige versie beschikbaar.
 
Pixel-Shot / stock.adobe.com

In de Engelse versie zijn de wijzigingen opgenomen die al waren doorgevoerd in de Nederlandse beslisboom.

Enkele belangrijke wijzigingen:

  • Een kind dat nauw contact (meer dan 15 minuten op minder dan 1,5 m en kinderen uit dezelfde groep/klas) heeft gehad met iemand met corona moet thuisblijven en zich na dag 5 na het laatste contact laten testen. Net als voor volwassenen wordt er nu ook voor kinderen onderscheid gemaakt tussen ‘nauwe contacten’ (categorie 2) en ‘overige contacten’ (categorie 3). Zie ook de toelichting in de gele cirkel bij de boom.
  • Verkouden kinderen van 0 t/m 3 jaar mogen wel naar het kinderdagverblijf, peuteropvang of gastouder als de uitkomst van de beslisboom dat aangeeft. Verkouden kinderen van 4 jaar en ouder mogen niet naar de bso (noodopvang) of gastouder en school.
  • Een kind dat terugkomt uit het buitenland uit een oranje of rood gebied moet thuisblijven en laat zich zo snel mogelijk testen. Kijk op www.nederlandwereldwijd.nl voor het actuele overzicht van de oranje en rode gebieden.

Een artikel over de aanpassingen in de Nederlandstalige versie van de beslisboom vind je hier.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.