Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eisen Wet OKE voorlopig alleen voor G4

Het kabinet heeft ingestemd met de kwaliteitseisen voor voorschoolse educatie. Alleen de vier grote steden moeten per 1 augustus 2010 aan alle eisen voldoen. De overige gemeenten krijgen voor twee eisen een jaar uitstel, dus tot 1 augustus 2011.

G4 al langer bezig
De twee uitgestelde eisen zijn het bieden van minimaal vier dagdelen of tien uur voorschoolse educatie per week en de opleidingseisen voor personeel. Volgens de woordvoerder van staatssecretaris Dijksma wordt hierin een onderscheid gemaakt omdat de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht al veel langer bezig zijn met de kwaliteitseisen dan de overige gemeenten. Wel gaat voor alle gemeenten vanaf 1 augustus in dat op een groep van maximaal 16 kinderen twee leidsters moeten staan en dat er gewerkt moet worden met een programma voor voorschoolse educatie.Deze programma’s stimuleren op speelse wijze de taal- en rekenontwikkeling, de sociaal-emotionele ontwikkeling en de motoriek van kinderen.

Specifieke scholing over voorschoolse educatie
In de grote steden moeten minimaal één van de twee leidsters vanaf augustus een opleiding op SPW-3 niveau hebben gevolgd. Bovendien moeten leidsters specifieke scholing over voorschoolse educatie hebben gehad. Gemeenten hebben de regierol bij het verzorgen van een goed voorschools aanbod voor jonge kinderen met een (taal)achterstand.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.