Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eisen aangescherpt voor BTW-vrijstelling

Eisen aangescherpt voor BTW-vrijstelling

Kinderdagverblijven scholen, klinieken en ziekenhuizen die als stichtingen onderling samenwerken, dreigen hun vrijstelling voor de BTW deels kwijt te raken. Dat meldt de Telegraaf. Zij moeten tonnen extra betalen aan BTW en dat zou voor een groot aantal een faillissement betekenen, aldus de krant.

Onduidelijk
Veel stichtingen werken met deze constructie om niet te veel BTW te betalen. Er bestaat echter onduidelijkheid over wanneer men vrijgesteld is van BTW. Wanneer zij aan de klant een rekening versturen hoeven zij geen BTW in rekening te brengen. Maar over hoe het zit als zij onderling in de stichting aan elkaar factureren, zijn de meningen verdeeld.

Eisen
De eisen voor de zogenaamde ‘overeenkomst kosten voor gemene rekening’, waarmee veel instellingen het btw-probleem willen omzeilen, zijn aangescherpt door het ministerie van Financiën. Veel samenwerkende scholen, kinderdagverblijven, klinieken en ziekenhuizen zullen hierdoor toch de BTW moeten afdragen.

Bron: de Telegraaf/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.