Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eigenaar kinderopvang Ens vrijgesproken van misbruik

De verdachte in de zedenzaak in Ens is in hoger beroep vrijgesproken.
De advocaat is verrast dat het Hof zo totaal anders heeft geoordeeld dan de rechtbank Lelystad in 2012.
De advocaat is verrast dat het Hof zo totaal anders heeft geoordeeld dan de rechtbank Lelystad in 2012. - Foto: Free Images

De eigenaar van het voormalig kinderdagverblijf Onze Boerderij in Ens is in hoger beroep vrijgesproken van het misbruiken van kinderen. Hij kreeg in 2012 door de rechtbank Lelystad 22 maanden celstraf opgelegd, waarvan acht voorwaardelijk. De rechtbank achtte bewezen dat hij twee meisjes seksueel had misbruikt.

Te mager bewijs

Zowel de man als het Openbaar Ministerie gingen in hoger beroep, waarbij het OM een paar weken geleden een hogere celstraf eiste. Het Gerechtshof Leeuwarden oordeelde woensdag echter dat het bewijs te mager is. Weliswaar liggen er verklaringen van zes kinderen, maar die worden niet ondersteund met ander bewijs. Verklaringen van anderen komen te veel overeen met datgene wat de kinderen hebben gezegd.

Inzepen en afdrogen

De man werd verdacht van het plegen van seksuele handelingen tijdens onder meer het inzepen en afdrogen van de kinderen. Volgens het Hof kunnen die handelingen onder de verzorgende taken op een kinderdagverblijf vallen. Wel acht het Hof bewezen dat de man drie pornografische foto’s van een meisje op zijn computer had staan. Daarvoor krijgt hij een celstraf van twaalf weken, maar omdat hij zijn straf al heeft uitgezeten hoeft hij de cel niet meer in.

Totaal andere uitspraak

De advocaat is verrast dat het Hof zo totaal anders heeft geoordeeld dan de rechtbank Lelystad in 2012. Hij sluit niet uit dat hij in cassatie gaat om ook op het bezit van de foto’s vrijspraak te krijgen en om een schadeclaim te eisen. De verdachte was bij de uitspraak aanwezig en was zeer opgelucht. Hij heeft altijd ontkend de kinderen te hebben misbruikt.

We hebben de afgelopen jaren veel geschreven over deze vermeende ontuchtzaak. Lees hier alle berichten op een rij >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.