Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Doe mee met de Buitenspeeldag 2012

Buitenspeeldag

 

Woensdag 13 juni vindt de vierde editie van de Landelijke Buitenspeeldag plaats, een initiatief van de VNG, Scouting Nederland, Jantje Beton, Veilig Verkeer Nederland en de tv-zender Nickelodeon die voor de gelegenheid woensdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur op zwart gaat.

In de buurt
Op buitenspeeldag.nl kunnen kinderen kijken of er in hun buurt ook iets wordt georganiseerd. Bijna iedere gemeente in Nederland doet mee en in veel plaatsen worden op meerdere locaties activiteiten georganiseerd. Om de organisatie van activiteiten tijdens de Buitenspeeldag te stimuleren hebben de partners op de website handige tips om lokale organisatoren te ondersteunen.

Huttenbouwcursus
Inmiddels staan er 800 activiteiten op de website. Zo wordt in Almere een mini huttenbouwcursus gegeven en in Vianen beleven kinderen de 10 dingen die je gedaan moet hebben voordat je 11 3/4 wordt. Daarnaast staan in het hele land activiteiten in het teken van het EK-voetbal en de Olympische Spelen 2012. De Buitenspeeldag wil kinderen en jongeren stimuleren om naar buiten te gaan. Lekker buiten spelen en sporten is niet alleen goed voor de ontwikkeling van kinderen maar bovenal bron van veel plezier.

Bron: APS
Foto: Stock.xchng

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.