Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Doe mee met Buitenspeeldag 2016

Woensdag 8 juni is het Buitenspeeldag, en de inschrijving is gestart. Initiatiefnemers Jantje Beton en Nickelodeon roepen ook opvangorganisaties op om in hun buurt een buitenspeelactiviteit te organiseren.
Buitenspeeldag 2016
Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts een keer per week buiten. - Foto: Fotolia

 

Tegenwoordig speelt 1 op de 5 kinderen niet of slechts een keer per week vrij buiten, en maar liefst 80 procent beweegt onvoldoende. Met de Buitenspeeldag willen Jantje Beton en Nickelodeon onder de aandacht brengen dat buitenspelen geen luxe is, maar noodzakelijk voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen. Als op 8 juni zoveel mogelijk organisaties een leuk en actief spelprogramma organiseren, stimuleert dat kinderen en ouders om vaker naar buiten te gaan.

1200 locaties

Vorig jaar werden er op meer dan 1000 locaties buitenspeelactiviteiten georganiseerd door onder andere gemeenten, scholen, buurtverenigingen, ouders en kinderen. Jantje Beton en Nickelodeon hopen dit jaar op minstens 1200 deelnemende locaties.

Een locatie aanmelden kan via http://www.buitenspeeldag-jantjebeton.nl/. Hier zijn ook tips voor het organiseren van een activiteit te vinden.

Speeldeskundige Froukje Hajer schreef het boek ‘Werk maken van spelen’, waarin ook zij constateert dat kinderen steeds minder vrij buitenspelen. Geen goede zaak, vindt ze, want kinderen moeten de kans krijgen om hun grenzen op te zoeken en zich pijn te doen. Daar leren ze van. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.