Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dit zijn de voorwaarden van de NOW 2.0 regeling

In de nieuwe NOW 2.0 regeling zijn de voorwaarden bekend geworden van het tweede noodpakket voor de zomermaanden. Kinderopvangorganisaties kunnen de subsidie naar verwachting vanaf 6 juli bij het UWV aanvragen.  
bedrijfsvoering kinderopvang

Werkgevers kunnen tot en met 31 augustus 2020 opnieuw een tegemoetkoming NOW aanvragen. Hierdoor kunnen zij hun werknemers doorbetalen. De tweede tegemoetkoming NOW is voor een periode van vier maanden. Elke werkgever kan NOW aanvragen; het maakt niet uit of hij eerder al NOW heeft aangevraagd.

Er zijn ten opzichte van de eerste regeling enkele wijzigingen. Zo mag je geen winstuitkering aan aandeelhouders doen, als die er zijn. Gebruikelijke bonussen aan gewone medewerkers zijn wel toegestaan.

Een andere wijziging is dat in deze tweede periode de forfaitaire opslag wordt verhoogd van dertig tot veertig procent. Hiermee krijgen bedrijven meer financiële ruimte om de salarissen door te betalen en voor andere kosten die gemaakt moeten worden om het bedrijf en dus ook de werkgelegenheid in stand te houden.

Bij- en omscholing

Deelname aan NOW 2.0 betekent ook dat de werkgever een inspanningsverplichting heeft om werknemers te stimuleren tot bij- en omscholing, zodat zij zich zich kunnen aanpassen aan de nieuwe economische situatie. Werkgevers leggen hiervoor bij aanvraag van de NOW 2.0 een verklaring af. Het kabinet trekt in dit verband 50 miljoen euro uit voor het crisisprogramma NL leert door.

De NOW 2.0 regeling geldt voor bedrijven met ten minste twintig procent omzetverlies. Zij kunnen een tegemoetkoming krijgen van maximaal negentig procent van hun loonkosten. De maand waarop de loonsom wordt vastgesteld is in dit tweede subsidietijdvak de maand maart.

Meer informatie van het UWV en een aanmeldingsformulier vind je hier.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.