Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deelnemers gezocht ontwikkelteam diversiteit en inclusie

Het Expertisecentrum Kinderopvang is op zoek naar deelnemers die hun kennis en ervaring willen inzetten voor een ontwikkelteam dat zich gaat bezighouden met het onderwerp diversiteit en inclusie.
AdobeStock

Het ontwikkelteam bestaat uit een onderzoeker, Christel Eijkholt van de Universiteit Utrecht, en ongeveer zeven pedagogisch professionals die werkzaam zijn bij een kinderopvangorganisatie (pedagogen, pedagogisch coaches/beleidsmedewerkers).

Het ontwikkelteam komt drie keer een dag bijeen. Dit om te werken aan een analyse van relevante wetenschappelijke artikelen en al bestaande praktijkvoorbeelden, inbreng van eigen praktijkervaringen en een gesprek over een gezamenlijke kennisbasis. Dit laatste betreft kennis die iedereen binnen de kinderopvang zou moeten hebben.

Praktijkvoorbeelden

Ook gaat het team aan de slag met het verzamelen van praktijkvoorbeelden en het ontwerpen van tools en praktische handvatten voor pedagogisch coaches die zelf met het onderwerp aan de slag willen.

De bijeenkomsten van het ontwikkelteam zijn in Utrecht. De eerste bijeenkomst is maandag 29 november 2021. De tweede en derde bijeenkomst zijn respectievelijk eind januari 2022 en eind maart 2022. Meer informatie vind je hier.