Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De vakbonden

Marike Vroom
Marike Vroom werkt al 25 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, is ze nu hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Er zijn drie vakbonden actief in de kinderopvang. We zetten ze op een rij:

Abvakabo FNV
De vakbond Abvakabo FNV is in de sector kinderopvang een belangrijke partij. De vakbond ijvert voor de rechten van de groepsleiding en houdt zich ook met de inhoud van het beroep bezig. De sectie kinderopvang van ABVAKABO FNV is gesprekspartner bij belangrijke vakinhoudelijke overlegorganen. Meer over de activiteiten van de vakbond.

CNV Publieke Zaak
De ontwikkelingen binnen de sector kinderopvang maken modernisering van arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen noodzakelijk. CNV Publieke Zaak is hier direct bij betrokken en houdt de vinger aan de pols. Wilt u meer weten over de activiteiten van CNV voor de kinderopvang? Bekijk de website van CNV.

Vakbond de Unie
Sinds 1998 organiseert behartigt De Unie de belangen van werknemers die werkzaam zijn in de sector kinderopvang. De Unie streeft binnen de sector kinderopvang naar een volwaardige en eigentijdse cao. Meer weten over wat De Unie voor u kan betekenen? Kijk dan hier.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.