Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De langste hinkelbaan van Nederland

Op woensdag 12 juni kregen kinderen de kans om te hinkelen op een hinkelbaan met 100 vakjes. Dak kindercentra organiseerde de actie in het kader van de Nationale buitenspeeldag en heette iedereen van harte welkom in Wijkpark Transvaal om mee te hinkelen.
De langste hinkelbaan van Nederland

Om 14.00 uur ging de actie van start met een warming up op het nummer ‘Bewegen is gezond’ van Kinderen voor Kinderen. De kinderen keken eerst wat weifelend rond, maar sprongen en rekten al snel mee op het voor hen zo bekende liedje. Na de rek- en strekoefeningen kon het hinkelen beginnen.

Rode loper

Aan het begin van de hinkelbaan lag een rode loper waarop de kinderen een rij vormden en zo rustig op hun beurt wachtten. Om de kinderen gedurende het parcours nog wat extra uitdaging te bieden, bedacht Dak kindercentra een leuke hinkelopdracht. Zo moesten de kinderen zich onderweg verkleden door steeds iets aan hun kleding toe te voegen.

Blauwe strik

De eerste hinkelaarster begon vol goede moed en hinkelde al snel naar vakje 20, waar zij een fleurige, blauwe strik uitkoos. Bij de volgende post lag een gezellig roze hoedje met stippen klaar, daarna een mooie bril en als laatste een blauwe neus! Aan het einde van de hinkelbaan gingen de kinderen als clown op de foto, in een mooie gouden fotolijst. De polaroidfoto kregen ze direct mee. Ook kregen de kinderen een pakje krijtjes mee om hun eigen hinkelbaan te krijten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.