Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Curator Estro wil bonussen terugvorderen

De curator van het failliete Estro, Wouter Jongepier, gaat onderzoeken of het mogelijk is om de uitgekeerde bonussen van de twee bestuursleden terug te vorderen. Bestuursvoorzitter Jean-Pierre Bienfait en financieel directeur Kris Geysels ontvingen in april een bonus over 2013. Vlak voor het faillissement keerde Bienfait nog eens 25.000 euro aan bonusgeld aan zichzelf uit.
Curator Estro wil bonussen terugvorderen
Foto: ANP

‘Als

Registreren

6 REACTIES

 1. Wat natuurlijk vreemd is in deze zaak dat curator Jongepier stelt in bovenstaande tekst dat hij pas ingeschakeld werd toen het faillissement was uitgesproken (5 juli). Maar in zijn eerste faillissementsverslag staat dat hij vanaf 10 juni al als stille bewindvoerder aan de slag was. Raar. In juni werd een bonus uitgekeerd en toen was Jongepier al aan de slag dus en controleerde de boekhouding al en fiatteerde.

 2. Lees alle reacties
 3. En de rol van de curator??? Heeft hij (of de accountant die de financiële administratie controleert) dan niet gezien bij het beoordelen van het faillissement??? Ik neem aan dat deze bedragen toch geboekt zijn. Bij een faillissement beslist de rechtbank en benoemt daarna een curator die verantwoordelijk is voor afhandeling van het faillissement. De taak van de curator is het verkrijgen van zo veel mogelijk geld uit de boedel, om zijn salaris te betalen en de opbrengst daarna te verdelen onder de schuldeisers.

 4. Indien het dan weer failliet gaat kan het op een eerlijke manier door één of meerdere andere geïnteresseerden worden overgenomen.
  Uit het eerste rapport van de curator bleek namelijk dat die geen reële kans hebben gehad.
  Misschien worden kinderen dan weer als kinderen gezien en personeel als mensen!
  Tevens is het zo als dit ongestraft plaats kan vinden dan is het eind zoek, reorganiseren is dan niet meer nodig, een pre-pack faillissement is namelijk veel goedkoper en makkelijker.

 5. Dank aan alle media die ondanks vakantieperiode dit zeer dubieuze faillissement onderzoeken en bekend maken.
  Men had het zo leuk uitgedacht, faillissement op de eerste dag van het zomerreces van de Tweede Kamer. Tevens zijn in deze periode de redacties van de media onderbemand, dus men had er op gerekend dat na de vakantie alles was overgewaaid.
  Nu pas wordt echt duidelijk dat men bij Estro annex Smallsteps kinderen en leidsters als producten ziet, waar men naar believen mee kan handelen.
  Wat misschien nog het meest onbegrijpelijk is, hoe kan een curator akkoord gaan met het verkopen van de 250 goed draaiende vestigingen aan nota bene dezelfde eigenaar voor 6 miljoen euro = € 24.000,00 per vestiging. Dit is niet verkopen maar weggeven !
  We kunnen alleen maar hopen dat rechtszaak van AbvaKabo FNV een succes wordt en dus alle ontslagen ongeldig worden verklaard.
  Margriet 55 jaar (contract 34 uur) vervangen door iemand van 24 jaar (met 0 uur contract), ik was werkzaam op een van de best draaiende vestigingen van Estro.
  Ik wil hierbij de redactie van kinderopvangtotaal.nl bedanken voor alle inspanningen en ik wens jullie heel veel succes.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.