Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Cao-onderhandelingen voorlopig niet hervat

CAO

Er is voorlopig geen zicht op een hervatting van de cao-onderhandelingen in de kinderopvang. De Brancheorganisatie heeft het akkoord definitief afgewezen en vakbond Abvakabo FNV heeft een voorstel om in september verder te onderhandelen afgewezen.

Acties
De vakbondpartij laat weten zich te beraden op acties. Ilse van der Weiden: ‘Dit kunnen we niet zomaar over onze kant laten gaan.’ Ze vindt het een serieuze dreiging voor de kwaliteit in de kinderopvang dat de onderhandelingen helemaal stil zijn komen te liggen. ‘Juist nu is de kwaliteit zo broodnodig om de branche kinderopvang verder te ontwikkelen. Voor medewerkers is dit weer een teleustelling. Dat terwijl de branche de laatste tijd al zoveel onder vuur ligt.’

Brancheorganisatie Kinderopvang
Eind april stemde een meerderheid van de leden van de Brancheorganisatie tegen het cao-akkoord. Van de 672 leden stemden 364 tegen. In die periode overlegden de politici van de regering nog in het Catshuis en vonden de leden het, ook vanwege de bezuinigingen, onverantwoord om het akkoord aan te nemen. Fleur Imming namens de brancheorganisatie: ‘Wij hebben het mandaat bij de ondernemers gelegd en zij hebben duidelijk gesproken.’

Bron: Abvakabo FNV
Foto: Stock.xchng

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Als medewerker in de kinderopvang kan ik de uitspraak van MIJN vakbond niet begrijpen ‘een serieuze dreiging voor de kwaliteit van de kinderopvang’ Hoezo? Wat een kortzichtigheid! Loonsverhoging in deze tijd is pas een bedreiging voor de kinderopvang. Kies voor het behoud van banen in plaats van loonsverhoging! Ik schaam me diep dat deze veeleisende houding in deze moeilijke tijden stug wordt vast gehouden, zonder structureel mee te denken in oplossingen voor het behoud van banen op de langere termijn. Het punt is voor mij nu echt bereikt.. ik schaam me diep voor mijn eigen vakbond!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.