Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cao-akkoord afgewezen door werkgevers

Cao

Tijdens de algemene ledenvergadering van de Brancheorganisatie Kinderopvang, is het cao-akkoord afgewezen. Een meerderheid van de leden vond het in deze periode van bezuinigingen en onzekere onderhandelingen in het Catshuis onverantwoord om het voorliggende akkoord van de cao-kinderopvang aan te nemen.

Ruime meerderheid tegen
In totaal zijn er 672 geldige stemmen uitgebracht waarvan 364 tegen, 264 voor en 44 blanco. Een stem bij de Brancheorganisatie vertegenwoordigt niet één persoon, maar een organisatie. Hoe groter de organisatie, hoe zwaarder een stem meeweegt. Eind maart kwamen de vakbonden Abvakabo FNV, CNV en De Unie samen met de Brancheorganisatie Kinderopvang tot een cao-akkoord kinderopvang. Hierin onder andere driemaal een salarisstijging en aankondigingen van programma’s gericht op vitaliteit en ethisch handelen van pedagogisch medewerkers.

Discussie
Volgens de Brancheorganisatie Kinderopvang lag er een degelijk akkoord, maar de laatste weken werd op LinkedIn en twitter al duidelijk dat er veel kritiek is op het onderhandelingsakkoord. Fleur Imming namens de brancheorganisatie: ‘Wij hebben het mandaat bij de ondernemers gelegd en zij hebben duidelijk gesproken.’ In een eerste reactie laat de woordvoerder van de Abvakabo weten het resultaat ’teleurstellend’ te vinden. Het is nog niet duidelijk wanneer de partijen weer om tafel gaan voor nieuwe onderhandelingen.

(bron: www.kinderopvang.nl)
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.