Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bso’s Partou winnen prijs voor beste kinderrechtenverhaal

Op het UNICEF Kinderrechten Filmfestival hebben Partou bso’s Kruizemunthof en Eikenlaan uit Wierden met de film Kids Switch de prijs voor Beste Kinderrechtenverhaal in de wacht gesleept.  
SHe Fotografie | Suzanne Heikoop

Vestigingsmanager Anouk Olde Nordkamp van de Kruizemunthof en Eikenlaan: ‘We zijn enorm trots dat we met onze inzending Partou in de landelijke finale hebben mogen vertegenwoordigen. De kinderen zijn helemaal door het dolle heen dat ze de Award voor Beste Kinderrechtenverhaal hebben gewonnen. Wat is dit een leuk én tegelijkertijd leerzaam project geweest! De kinderen hebben echt genoten.’

Mini Movie maken

Om mee te doen aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival konden kinderen van 8 jaar en ouder een eigen Mini Movie maken. Partou kinderopvang organiseerde eerst eigen voorrondes, net als diverse basisscholen, Stichting het Vergeten Kind, Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg en Hogeschool InHolland.

Partou bso’s Kruizemunthof en Eikenlaan uit Wierden kwamen met hun film over Artikel 35 uit het kinderrechtenverdrag ‘Verboden kinderen te kopen of verkopen’ als 1 van de 10 beste van de bijna 60 Partou inzendingen uit de bus.

Met een professionele filmcoach maakten zij vervolgens een remake van hun film, Kids Switch, waarmee de kinderen van Partou de landelijke finale wisten te bereiken.

Landelijke finale

In de finale, die werd gepresenteerd door Filmcoach Freek (bekend van het YouTube-kanaal UKRFF), namen de kinderen het op tegen negen andere inzendingen. In de Amsterdamse bioscoop Pathé Tuschinski werden alle inzendingen nog een keer op het witte doek vertoond.

Een jury, bestaande uit Teun Peters (YouTuber team van Dylan Haegens), Jacques Vriens (kinderboekenschrijver), Klaasje Meijer (zangeres K3), Rens Raemakers (D66 – Jeugdzorg), Sasja Bökkerink (UNICEF) en Rómeycia Valentijn (winnares Jeugdjournaal-wedstrijd 2019), kozen vervolgens de winnaars van de Film Awards in 4 catgeorieën:

  • Beste Acteerprestatie
  • Beste Kinderrechtenverhaal
  • Beste Film
  • Publieksprijs (door alle aanwezige kinderen werd er in de zaal gestemd)

Complimenten van de jury

De oordeel van de jury over Kids Switch was erg positief. ‘Het verhaal van Partou bso Kruizemunthof/Eikenlaan was heel grappig. Het was verrassend, er gebeurde van alles en het was vooral heel fantasierijk en goed uitgevoerd. Complimenten!’ aldus de jury.

Tijdens de ‘winnaarsspeech’ bedankten de kinderen iedereen die aan de film had meegewerkt, Filmcoach Freek en ook hun leidsters: ‘Dankjulliewel dat jullie het met ons aandurfden om in dit avontuur te stappen.’ Als prijs kregen de kinderen een glazen UNICEF Film Award en bioscoopkaartjes voor de hele groep.

Bekijk Kids Switch

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.