Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brancheverenigingen bestellen eerste commerciële coronatests

Om te voorkomen dat medewerkers nodeloos lang thuiszitten na een coronatest, bestellen de brancheverenigingen BMK en BK testen van commerciële aanbieders. De uitslag daarvan is sneller bekend. De BMK heeft de eerste 500 exemplaren al binnen.
Fotolia

Dit meldt Monique Vreeburg, voorzitter van de BMK. Een tweede serie van 250 tests is volgens haar onderweg.

De brancheverenigingen namen het besluit om in zee te gaan met commerciële aanbieders na het besluit van het kabinet om medewerkers van de kinderopvang geen voorrang te geven bij coronatesten. Het kabinet voerde een motie van Paul van Meenen (D66), waarin hij stelt dat de kinderopvang ook voorrang moet krijgen bij coronatesten, niet uit. Van Meenen heeft aangekondigd terug te komen op deze zaak, maar dat heeft vooralsnog geen resultaat opgeleverd.

Coulanceregeling

Intussen pleiten de brancheverenigingen ook voor een coulanceregeling bij het toezicht. De GGD’s en de gemeenten zeggen rekening te houden met de bijzondere omstandigheden en ‘maatwerk’ te leveren bij het toezicht. BMK en BK zijn hier echter niet mee tevreden. ‘GGD-regio’s en gemeenten krijgen geen bruikbare handvatten aangereikt voor het beoordelen van de uitzonderlijke situaties.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.