Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Branchepartijen houden webinars voor maandelijkse gegevenslevering

Het maandelijks aanleveren van opvanggegevens bij de Belastingdienst/Toeslagen helpt terugvorderingen te verminderen. Omdat nog niet alle kinderopvangorganisaties dit doen, organiseren de Brancheorganisatie Kinderopvang en het Waarborgfonds Kinderopvang in samenwerking met Belastingdienst/Toeslagen op 5 en 8 november een kosteloos webinar.
branchepartijen-houden-webinars-voor-maandelijkse-gegevenslevering
thomas-bethge / Getty Images / iStock

Op dit moment levert 80 tot 85 procent van de kinderopvangorganisaties in Nederland maandelijks opvanggegevens aan bij Belastingdienst/Toeslagen. ‘Dat mag 100 procent worden’, vinden de brancheorganisaties BK, BMK, BOinK, SWN, Voor Werkende Ouders en het Waarborgfonds Kinderopvang. De partijen roepen alle kinderopvangorganisaties op om zo snel mogelijk mee te doen aan deze gegevenslevering.

Samenwerken binnen de kaders van wat mogelijk is

De branche erkent de gevolgen van de kinderopvangtoeslagaffaire. Zij werken samen met de intentie om binnen de kaders van wat mogelijk is binnen het huidige stelsel (hoge) terugvorderingen te verminderen. Een van de verbetermaatregelen is de maandelijkse gegevensaanlevering. De partijen willen hierin een bijdrage leveren door kinderopvangorganisaties en ouders goed te informeren en te stimuleren deze kinderopvanggegevens regelmatig en correct aan te leveren. De branchepartijen roepen alle kinderopvangorganisaties op zo snel mogelijk mee te doen aan deze gegevenslevering, omdat het verbetertraject werkt.

Wettelijke verplichting en gemeenschappelijk belang

Naar verwachting wordt de maandelijkse gegevenslevering aan Belastingdienst/Toeslagen per januari 2022 verplicht. Op dit moment is er nog een kleine groep kinderopvangorganisaties die het administratief complex vindt om de gegevens (goed) aan te leveren. Graag wil de branche juist deze organisaties bereiken en verder op weg helpen: ‘Wacht niet tot het verplicht is. Lukt het niet iedere maand de gegevens goed en volledig aan te leveren? Vraag om hulp. Neem je verantwoordelijkheid als kinderopvangorganisatie, want zo help je jezelf én ouders. Het is niet ingewikkeld, maar wel belangrijk.’

Webinars

Daarom organiseren de Brancheorganisatie Kinderopvang en het Waarborgfonds Kinderopvang in samenwerking met Belastingdienst/Toeslagen twee webinars om kinderopvangorganisaties te ondersteunen bij het goed en zorgvuldig maandelijks aanleveren van de gegevens ten behoeve van de kinderopvangtoeslag. Aan het volgen van de webinars zijn geen kosten verbonden. Aanmelden is echter wel noodzakelijk.

Webinar van de Brancheorganisatie Kinderopvang op 5 november

Lever je als organisatie al maandelijks gegevens aan, maar loop je tegen bepaalde dingen aan, of vind je het complex? Meld je dan aan voor het webinar van de Brancheorganisatie Kinderopvang. In dit webinar kun je al jouw vragen stellen aan de aanwezige experts. Zij helpen je graag op weg.

Na het webinar weet je:

  • waarom het juist nu belangrijk is om maandelijkse gegevens te leveren
  • hoe je met praktische tips gegevens van goede kwaliteit aan kan leveren
  • wat de ervaringen zijn van andere kinderopvangorganisaties met het leveren van gegevens

Dit webinar is op vrijdag 5 november 2021 van 10.00 tot 11.30 uur. Meld je hier aan voor het webinar van de Brancheorganisatie Kinderopvang >>

Webinar van het Waarborgfonds Kinderopvang op 8 november

Heb je nog geen of weinig ervaring met het maandelijks leveren van gegevens? In dit webinar krijg je praktische handvatten voor maandelijkse gegevenslevering. Je leert je in korte tijd hoe je de administratie kunt inrichten, zodat een correcte maandaanlevering mogelijk is. De informatie die je krijgt kun je direct toepassen én je krijgt oplossingen voor de meest voorkomende belemmeringen. Daarmee voldoe je aan de gegevensaanlevering en ben je alvast klaar voor januari 2022.

Na het webinar weet je:

  • waarom het belangrijk is om maandelijks gegevens aan te leveren
  • hoe je jouw administratie inricht om maandelijks gegevens te leveren
  • wat je kunt doen als je hulp nodig hebt bij het aanpassen van jouw administratie

Dit webinar is op maandag 8 november 2021 van 10.00 tot 11.30 uur. Meld je hier aan voor het webinar van het Waarborgfonds >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.