Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties14

Brancheorganisaties stellen brief op aan ouders over doorbetalen facturen

De branchepartijen BK, BMK en BOinK hebben gezamenlijk een brief geschreven die houders van een kinderopvangorganisatie of gastouderbureau naar ouders kunnen sturen.
onderzoek ouders naar kinderopvangsysteem
iStock

In

Registreren

14 REACTIES

 1. Beste redactie:

  Kunt ervoor zorgen dat men ‘normaal’ op elkaar reageert zonder gescheld en lomp taalgebruik (zoals de heer den Uil graag lijkt te doen). Daarnaast plaatsen diverse reageerders niet-kloppende informatie. Vb: CAO Kinderopvang zou niet goed geregeld zijn waardoor men geen gebruik zou kunnen maken van de nieuwe NOW regelgeving. Dat is natuurlijk compleet kolder en slaat als een tang op een varken. Beide hebben niets met elkaar te maken.

  Beste heer den Uil: reageert u nu eens een beetje normaal op alle artikelen. Het blijkt (uit uw reactie) dat uw kennis niet toereikend is in deze. U bent boos zonder echt te weten waarop. Behandel anderen met respect ondanks dat men een andere mening heeft dan u. Matig uw taalgebruik!

  Redactie: Wellicht is enige editing op uw vak-media-pagina te overwegen.

 2. Lees alle reacties
 3. zo werkt het normaal gesproken overal.,,,, precies…normaal gesproken…kunst om rust te bewaren is nogal veel gevraagd??? en om je vraag te beantwoorden van: Gaat is werken voor je geld zou ik zeggen en als je per maand meer belasting betaald als je netto krijgt dan hoor ik je nog wel is…. …ik werk netjes c.a 50u p.wk.. kinderen in de opvang .. (normaal gesproken) en… de rust bewaard..tot het besluit welk door de overheid genomen is…

  • Als je in loondienst bent wel ja (als je baas dat kan, in sommige gevallen wordt afgesproken dat je vrije dagen opneemt of wordt het contract niet verlengd), maar voor ZZP’ers en ondernemers geldt dit niet. Voor hen geldt: geen klanten, geen inkomsten.
   De overheid heeft een scala aan maatregelen geboden.
   Voor de kinderopvang is het uiteraard heel naar, maar daar zijn nu precies de maatregelen voor bedoeld die het kabinet gisteren heeft genomen, doelend op oa het plan om lonen door te betalen.
   Dat kun en mag je niet van ouders vragen, die zelf ook in een moeilijke financiele situatie zijn gekomen.

 4. Ik vind het ook ontzettend belachelijk dat wij moeten betalen terwijl mijn kinderen op geen enkele vorm terecht kunnen en ik begrijp het voor ouders met vitale beroepen maar daar moet de regering voor zorgen dat kinderdagverblijven/bso extra geld krijgen maar niet dat ouders waarvan ze thuis moeten werken en niet alle werkuren kunnen maken gewoon door moeten betalen, zeker voor alleenstaande ouder is het moeilijk al die ballen hoog te houden. Dat mijn kinderen niet terecht kunnen oké het is niet anders want heb respect voor de mensen die hun eigen gezondheid riskeren om de burgers te helpen. Maar dat ons wordt verplicht gewoon door te blijven betalen en zo niet dat ik mijn plekken van de Kids op de opvang kan verliezen klinkt gewoon als een bedreiging in tijden van crisis, kan gewoon niet! #machtsmisbruik

 5. Ik verlies deze maand 10 dagen. Waarom zou ik gaan betalen voor april als alles onzeker is. Ik betaal opvang voor mijn kind niet voor andermans kind. Kinderen die niet op onze opvang zitten normaal mogen nu ineens gratis omdat ouders speciaal bedroep hebben?! Wegwezen met dat gelul. Als ze normaal geen opvang nodig hebben hebben ze het nu ook niet. Heb het kinderdagverblijf al laten weten geen service is geen geld simpel is dat. Ik hoop dat er meer mensen aan de bel trekken want dit gaat nergens over.

  • Dus..dan maar niet betalen…terwijl u anders ook geld voor wel verkregen diensten kwijt was..de vergoeding ontvangen….en alsnog een compensatie v/d overheid….en zo in deze crisis tijd nog meer chaos scheppen..ipv mee te denken ..zoals ieder fatsoenlijk ouder en burger zou moeten doen? nee…..dus de gastouder heeft geen maatschappelijke functie mbt (uw) kinderen…liever de kinderen zo meteen naar een niet vertrouwd adres…???

   • in de media staat dat ouders opvang niet hoeven door te betalen.

    Hoogleraar consumentenrecht Loos zegt dat de ouders wel zelf actie moeten ondernemen. „De juridische constructie hiervoor is gedeeltelijke ontbinding van de overeenkomst. Daarvoor is wel een brief vereist: de consument moet dan aangeven dat hij voor de periode dat de kinderopvang of school gesloten is, de overeenkomst gedeeltelijk ontbindt. Dat wil zeggen dat hij gedurende die periode zelf ook de rekening niet behoeft te betalen”, aldus de wetenschapper van de Universiteit van Amsterdam.
    Loos: Voor de kinderopvang is het uiteraard heel naar, maar daar zijn nu precies de maatregelen voor bedoeld die het kabinet gisteren heeft genomen, doelend op oa het plan om lonen door te betalen.

    • Daarbij vermoed ik, om op de woorden van van Loon terug te komen (welke een consumentrecht specialist is en geen uitkeringsspecialist) dat een paar honderd miljoen aan extra kinderopvangtoeslag niet opweegt tegen nog een immense sector welke de nieuwe NOW regeling moet gaan aanspreken.. zomaar een gedachte. Count your losses.

    • Ik zou u simpelweg door een jurist een briefje terug laten sturen: dat ik uw zgn. gedeelte ontbinding afwijs en dat u vrij bent om per direct het contract te beëindigen. Succes met een eventuele vervolgstap: gerechtsgang. Kom op mensen denk nu even na en blijf kalm.

     Gelukkig compenseert de overheid blijkt vandaag. Echter in crisistijden hier op deze vak-media-pagina beginnen te roeptoeteren is helemaal niemand mee geholpen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.