Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BOinK wil bso weer openen voor alle kinderen

Oudervereniging BOinK pleit voor een heropening van de bso. De besmettingscijfers en de situatie in de dagopvang en op de scholen geven daar volgens de oudervereniging voldoende aanleiding voor.
© bernardbodo / stock.adobe.com

Al sinds het begin van dit jaar dringt de oudervereniging erop aan om specifiek onderzoek te doen naar besmettingen onder kinderen op de noodopvang van de bso. Dit om op basis van cijfers een besluit te nemen over het openen van de bso voor alle kinderen.

‘Nu, acht weken later, wordt behoefte aan het openen van de bso voor alle kinderen steeds groter. De rek is er bij veel ouders al lang uit en steeds meer ouders moeten weer buitenshuis aan het werk, zoals de ouders met een contactberoep, waardoor ook bij deze ouders problemen ontstaan als het gaat om de opvang van hun kind,’ aldus BOinK in een persbericht.

Geen extra besmettingen

In de noodopvang op de bso loopt de bezetting vaak op tot boven de 50 procent en worden ook kinderen van verschillende scholen en klassen op één locatie en in één groepsruimte opgevangen. Maar zijn er geen aanwijzingen dat dit extra besmettingen tot gevolg heeft, aldus BOinK. ‘ Daarom pleiten we ervoor de bso weer volledig te openen voor alle kinderen. Dan kan in veel gezinnen de stress afnemen en rust terugkeren. En dat is beter voor de mentale en lichamelijke gesteldheid van ouders en kinderen.’

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.