Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BMK en BK brengen nieuw informatiedocument corona uit

De brancheverenigingen BMK en BK hebben een nieuwe versie uitgebracht van het Informatiedocument Kinderopvang-COVID 19. Dit document is bedoeld voor houders, eigenaren en managers van kinderopvangorganisaties en gastouderbureaus en geeft informatie de onderwerpen die bij de huidige stand van zaken van de coronacrisis relevant zijn voor de kinderopvangsector.
mondkapjes kinderopvang
AdobeStock

De informatie is gebaseerd op het Servicedocument funderend onderwijs – Covid 19* (OCW). De BMK en de BK hebben dit document opgesteld in afstemming met het Ministerie van SZW, Directie Kinderopvang.

Omdat er meer bekend is over het coronavirus dan tijdens de eerste golf, en omdat we veel beter weten waar het virus zich verspreidt, is het mogelijk om maatregelen te beperken tot de plekken waar het nodig is, aldus het document.

Lokale maatregelen

Het landelijke beleid fungeert dan als een minimum, waar lokaal maatregelen aan kunnen worden toegevoegd, maar waar niet lokaal van afgeweken kan worden. Dat betekent ook dat er een aantal instanties bevoegd is om besluiten te nemen.

Daarbij gaat het om het management van de kinderopvang, de schoolleiding, het schoolbestuur, de gemeente, de GGD, de veiligheidsregio en de landelijke overheid (met een adviserende rol voor het RIVM en het OMT).

Het aangepaste document is hier te vinden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.