Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marion Kozijn – Voorleesjuf

“Allemaal komen,allemaal komen,ja,ja!”
Emma vindt het kennelijk tijd voor de kring. Ze heeft al een stoel neergezet en neemt daar al zingend op plaats. De andere kinderen spelen gewoon door, maar daar zit Emma niet mee. Ze verhoogt het volume. Dan wordt het wel gehoord en een voor een verzamelen ze zich rondom de stoel, waar Emma op troont! Verwachtingsvol blikken zij naar haar omhoog. “Marc, even zitten, want ik ga lezen!” wijst zij haar vriendje terecht. Marc laat zich dat niet zeggen en blijft lekker staan.
“Marc, luisteren!” Ze werpt hem duistere blikken toe. “Een, twee…..”
Ze weet precies hoe het moet. Marc gaat zitten. Het voorlezen kan beginnen. Ze heeft ergens een “Kruidvat” boekje vandaan gehaald “Belle en het beest!” Al die verantwoorde boeken die wij voorlezen is kennelijk in Emma’s ogen niet het echte leven!
“Kijk, wat een mooie prinses!” Ze laat het plaatje zien zoals wij dat ook altijd doen. Maar onze boeken zijn groot en dit boek past met gemak in een kontzakje van maatje 68.
“Ik zie het niet!”
“Kijken”
Mort het gepeupel op de grond.
“Luisteren! Jij ook, Marc!”Marc, die weer is gaan staan, ploft gehoorzaam op de grond.
Noraly moet plassen en dan moeten er ineens nog veel meer plassen.
“Ga maar, ik wacht wel even!” Ze legt het boekje op haar schoot en gaat geduldig zitten wachten.Marc heeft daar het geduld niet voor en beent weg.
“Marc, zitten.Ik ga zo weer verder lezen. Kijk eens wat een prachtige prinses!”
In haar ijver Marc’s belangstelling vast te houden houdt ze het boek onderste boven. Het valt Marc niet op.Hij is allang met iets ander bezig. Dat boek en die rare kattige voorleesjuf kunnen hem gestolen worden!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.