Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

marion Kozijn – Talenten

Lisa is voor de tweede keer bij ons en heeft haar weggetje nog niet echt gevonden. Ze is veel om ons heen en zit graag op schoot. Als ze in de poppenhoek verzeild raakt krijgt zij meteen de rol van baby toebedeeld. Gewoon in het poppenbedje liggen en je verder rustig houden!

Omdat de herfst weer begonnen is gaan wij traditie getrouw paddenstoelen verven. Lisa is de eerste die zich daarvoor aanmeldt. De baby is actief geworden! Het gezin moet ineens op zoek naar een andere baby! Dat is niet zo eenvoudig als de verf op tafel staat……….
Lisa wil eigenlijk meteen beginnen maar er moet wel eerst een schortje aangetrokken worden. Dat gaat niet zo makkelijk als je al een kwast in je hand hebt,die je liever niet meer los wilt laten! Het lukt uiteindelijk toch en dan kan ze aan de slag. Ze is alles en iedereen om zich heen vergeten. Ze verft met haar hele lijfje.

De paddenstoel is gauw klaar maar er is gelukkig nog een hele tafel om te verven. Ik leg gauw een paar grote vellen neer zodat ze zich helemaal uit kan leven. Ook Charlotte, die eveneens nog maar pas bij ons is, pakt een kwast en gaat daar voortvarend mee aan de gang. Haar gezicht, haar haren en de haren van Julian naast haar hebben in een paar tellen een lekker fris rood kleurtje! Af en toe valt haar kwast op de grond en wij zijn net niet snel genoeg om dat weg te halen. Er lopen twee kinderen doorheen en zo hebben wij een grijze vloer bezaaid met rode voetstapjes….. “Klaar!”roept Lisa en wappert vrolijk met haar drijfnatte blaadje.
“Kom maar dan mag je je handen wassen!” Dat is echter niet de bedoeling. Ze wil nog en blaadje. Waarom ook niet. Ze heeft er zo van genoten en ze is helemaal vergeten dat haar mamma even niet bij haar is. Ze krijgt een nieuw blaadje en gaat vol enthousiasme verder.

Ahlam, ook nieuw in de groep, heeft een ander talent. Zij kan zingen als geen ander en kerstliedjes hebben haar voorkeur.Met een enorm volume slingert zij “Twinkel.twinkel,kleine ster” de ruimte in. Maar ze kent nog meer liedjes:A,b,c,d,e,f,g,h,i,j,k,l,m,n,o,p. Met haar grote bruine ogen kijkt ze stralend de klas rond. Maar dan raakt ze ineens het spoor bijster.”W,w,w,w,w,w,w dat is het bed! Dat is het wwwbed,wwwbed!” Wij klappen hartstochtelijk. Ahlam heeft geen inburgeringcursus nodig. Ze kent de kerstliedjes en, op een paar letters na, het ABC!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.