Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marion Kozijn – Geheim vakje

Het is maandagochtend en we praten in de kring na over het weekend. Er is veel te vertellen: Sophie is naar de oude oma geweest. Als ik vraag hoe oud die oma is antwoordt ze met een serieus gezicht:” Ik geloof zes!” O, dan ben ik bijna fossiel…..
Weer andere kinderen zijn naar de kinderleverdienst geweest, wat ons een prima oplossing lijkt voor hen die ongewild kinderloos zijn. Dwars door al die verhalen heen tettert Nikki, als een ouderwetse grammofoonplaat, die blijft hangen, dat ze nagellak heeft.

Maar Jeroen heeft pas echt een top weekend gehad: hij heeft een nieuwe tas gekregen. Een groene. Donkergroen om precies te zijn. Met paars.
“O, Jeroen wat mooi!” zeg ik. Hij zit helemaal te stralen! Over die tas is nog veel meer te vertellen. De donkergroene tas met paars heeft twee geheime vakjes!
Geheime vakjes….. Wij zijn er allemaal stil van. Zelfs de grammofoonplaat doet er het zwijgen toe.
“Heb je hem bij je, die tas?”
Dat heeft’ie.

We lopen samen naar de kapstok. Ik zie hem meteen hangen. Behalve zijn naam in grote witte letters staan er ook vliegtuigen op. Die zijn kennelijk niet half zo belangrijk als die vakjes want daar heeft’ie met geen woord over gerept. Trots loopt hij met zijn groen/paarse tas de klas weer in. Ik bewonder de tas en speur stiekem naar geheime vakjes. Maar dat valt nog niet mee. Dus vraag ik het maar gewoon.
“Waar zijn nou de geheime vakjes, Jeroen?”fluister ik. De kinderen drommen inmiddels allemaal om de tas heen. Hij draait de tas om.
“Hier,” zegt hij en wijst een grote grove rits aan de achterkant aan. Zelfs iemand met een zeer lage visus zou het onmogelijk kunnen missen!

“En dat andere vakje dan?”
De groep kruipt bijna in de tas. Tuk op geheime vakjes! En ja hoor, ergens aan de zijkant zien we ook nog zo’n stoere rits.
“Dit?”mime ik.
Ja, dat is het andere vakje. Jeroen straalt. Een heel gelukkig jongetje dat een geheim deelt met 16 andere kindjes en een nieuwsgierige juf…..

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.