Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Tijd voor iets anders

Al jarenlang lopen we in de kinderopvang achter de feiten aan. Iedere keer bedenkt een nieuwe minister met zijn achterliggende ambtenarenapparaat weer wat nieuws voor onze sector en hobbelen we er weer achteraan. Heel vervelend, maar vooral weer te laat. Hadden we dat dan niet zelf kunnen bedenken? Hoe krijgen we zelf de regie?
Jolanda Rikers - Tijd voor iets anders

Deze vragen brachten mij het inzicht dat we gewoon zelf iets anders moeten gaan doen. Los van de overheid en los van allerlei regelgeving. Zo bedacht ik samen met mijn nieuwe Jonge MT voor de sterke terugval van 8+ in de BSO een nieuw product: Chill Club Parkstad.

Uitgangspunt van deze club zijn onze talentvolle medewerkers die zonder veel middelen binnen een handomdraai een groep jonge kinderen kan bezig houden. Een ander belangrijk punt van deze nieuwe club is dat kinderen hun leeftijdsgenootjes ontmoeten en dat ze tijdens dat samenzijn minder moeten, dus ont-moeten! We hebben voor te beginnen een viertal workshops/events uitgewerkt voor kleine maar ook grote groepen kinderen. Deze kinderen betalen voor de club slechts twee euro per keer en om het allemaal betaalbaar te houden heb ik vorige week sponsors gezocht.


Zo heb ik een restaurant bereid gevonden om pro deo te koken met kinderen en mag ik een heuse discotheek gebruiken voor ons dance event. De scouting stelt haar ruimte beschikbaar voor een filmmiddag en voor meisjes hebben we een beautyworkshop. Ik ben zeer onder de indruk van de bereidwilligheid van lokale ondernemers en de snelle besluitvorming. Op 10 april starten we al en een medewerker heeft in haar vrije tijd fantastische flyers gemaakt. Ik zit hier helemaal te glimmen achter mijn bureau. Wat is het leven toch mooi!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.