Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Managers in actie voor het goede doel

Deze week staat het goede doel centraal bij Kinder Opvang Kerkrade. Zo heb ik afgelopen dinsdag de Speeltuinen in Kerkrade een cheque van 350 euro overhandigd. Dit was het geld dat we hadden opgehaald door mee te lopen in de kinderoptocht.

Normaal krijg je 3 euro per deelnemer, maar omdat we met maar liefst 260 deelnemers waren is dit bedrag gemaximaliseerd tot 350 euro.  Toevallig vieren de Speeltuinen in Limburg ook dit jaar hun 30-jarig bestaan. We hebben tijdens het feestelijke moment ook bekeken wat we dit jaar nog meer samen kunnen doen. Er liggen nog voldoende kansen en mogelijkheden. Zo kunnen wij onze jubileumstudiedag voor ouders laten plaatsvinden in de speeltuin en zouden we als uitdagende bso-activiteit hutten kunnen gaan bouwen in de speeltuin. Ik zeg: Doen!

‘Een goede teambuildingsactiviteit draagt bij
aan het goede doel War Child’

Op de landelijke vrijwilligersactie NL Doet op 16 en 17 maart steken onze locatiemanagers de handen uit de mouwen om zo maatschappelijk betrokken te zijn voor mensen die dat niet zelfstandig kunnen. Zij gaan onder begeleiding van vaste begeleiders samen met alle kinderen van kinderdagcentrum ’t Knoevelhöfke hun muzikale danstalent inzetten om geld in te zamelen voor War Child. Het kinderdagcentrum biedt zorg, dagactiviteiten en ontwikkeling aan kinderen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand, al dan niet in combinatie met gedragsproblematiek of een meervoudige beperking.

Tijdens deze vrijwilligersactie leren onze managers een andere wereld dan de reguliere kinderopvang kennen. Bovendien is het een goede teambuildingsactiviteit en dragen ze een steentje bij aan het goede doel War Child.

Dit geeft mij een tevreden gevoel op deze ontluikende lentedag.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.