Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Hoog bezoek

Onze nieuwe Gouverneur Theo Bovens maakt momenteel een zogenaamde Limurgtour en vandaag was de Gemeente Kerkrade aan de beurt. Aangezien wij dé opvangaanbieder in deze gemeente zijn, mocht ik hem met zijn gevolg, waaronder burgemeester Jos Som, rondleiden in één van onze speelzalen. Een leuke bijkomstigheid was dat dit in het ‘Maastrichts’ kon, omdat zowel de heer Bovens als ik uit de mooie stad komen.

Zoals vaker bij hoog bezoek was er maar beperkte tijd. Dus maakte ik van de gelegenheid gebruik om hem alvast tijdens de wandeling naar de ingang van de zaal allerlei facts en figures van ons bedrijf te vertellen, maar ook van onze plannen om opvoedingsfilmpjes te gaan maken. Hopelijk met subsidie van de Provincie. Hij was erg geïnteresseerd en werd in de speelzaal getrakteerd op 2 liedjes gezongen door onze brave peutertjes.

Ik was helemaal verrast toen hij ook nog extra tijd vrijmaakte om onze BSO in hetzelfde gebouw te bezoeken. Dit was helemaal niet gepland, maar gelukkig zijn onze medewerkers te allen tijde paraat. Tussen de bedrijven door maakte ik de Gouverneur er op attent dat de huidige groei van kindaantallen in Kerkrade onder druk komt te staan door de lagere opvangtoeslag. Ik gaf hem mijn suggestie mee om aandacht te vragen voor een regionale differentiatie van dergelijke subsidies, maar hij gaf al snel aan dat daar weinig aan te doen was. Tja, dan maar inzetten op lokale subsidies.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.