Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Romy de Moor – Ben jij ziek?

Vanmorgen zaten we tijdens het fruitmoment een beetje te discussiëren. Wat zullen we gaan doen? Wanneer gaan we buiten spelen? Zal het 's ochtends of 's middags droog blijven?
Romy-de-Moor-kinderopvang-Haarlem.jpg
'Stiekem moet ik een beetje lachen.'

We zitten aan tafel te eten. ‘Kijk jongens wat een lekker weer, het zonnetje schijnt!’ D. kijkt naar buiten, lacht en zegt: ‘Het is vandaag een hele mooie dag’. Fijn dat hij door het zonnetje heeft besloten dat het een mooie dag is. Soms heb je maar heel weinig nodig om er iets moois van te maken!

Voordat we naar buiten zijn gegaan, hebben we op verzoek van S. stoelendans gedaan. ‘Dans met stoel doen!!!’, riep ze opeens. Ik moest heel even nadenken wat ze bedoelde, maar ik begreep het gelukkig al snel. Kennelijk heeft ze dit onlangs ergens gedaan, en bedacht ze dat ze dit nu ook graag met ons wilde doen. Toevallig is het thema ‘sport en spel’, dus het was extra leuk! De kinderen deden fanatiek mee en we hebben heerlijk met elkaar gelachen!

Na de stoelendans hebben we nog even van het zonnetje genoten, totdat het tijd was om te lunchen. Er is druk gefietst, gerend en de meiden hebben mooie bloemetjes geplukt.

Soms heb je maar heel weinig nodig om er iets moois van te maken

Na de lunch was ik de bofkont om doktertje te spelen. Heerlijk, die rollenspellen! D. had alle kindjes al ‘beter’ gemaakt. Iedereen moest zijn shirt een stukje omhoog doen en kreeg een prikje. Nadat alle kinderen waren geweest kwam hij naar mij toe. ‘Ben jij ziek, Romy?’ ‘Ja, kun jij mij beter maken?’ Hij kijkt wat verlegen om zich heen, kijkt naar mijn shirt, wijst ernaar en zegt blozend: ‘Die moet bloot’. Stiekem moet ik een beetje lachen. Ik ga op de grond liggen en doe mijn shirt een stukje omhoog. D. kijkt me aan, lacht en geeft ook mij een prikje.

Doordat het vakantietijd is, is het vrij rustig op de groep. Vandaag was dat erg fijn, want ik heb heerlijk met alle kinderen kunnen spelen! Nu heb ik zelf vakantie. Ondanks dat ik er erg van ga genieten, ga ik alle kinderen, knuffeltjes en mooie uitspraken ook wel erg missen…!!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.