Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Robots in de kinderopvang

Vorige week nam ik deel aan een masterclass Strategie bij Nijenrode. Tja als je vindt dat je medewerkers aan permanente educatie moeten doen, moet je er ook zelf aan geloven.

Ik had bovendien deze masterclass geïnitieerd vanuit bdKO dus er deden nog 5 collega’s vanuit de kinderopvang mee.

Het was niet zomaar een masterclass Strategie, omdat de focus lag op de digitalisering. We kregen dan ook een interessant college over alle mogelijke digitale ontwikkelingen die nu gaande zijn en de komende jaren op ons af gaan komen.

Hoe snel dat zal zijn, kan niemand ons zeggen. Wel wordt aangegeven dat de ontwikkeling exponentieel is d.w.z. het lijkt eerst heel traag te gaan en opeens gaat het heel snel. Bovendien vinden worldwide allerlei ontwikkelingen plaats, die zomaar in onze directe omgeving aan de orde kunnen zijn.

Zo kan blockchain en big data het doodvonnis zijn voor veel administratieve beroepen. 3-D printing gaat ons straks in staat stellen om straks ons eigen voedsel te printen, misschien wel organen. En dan de robots, deze worden steeds slimmer en gaan er steeds menselijker uitzien.

Zou het dan toch zo kunnen zijn, dat robots straks onze kinderen gaan verzorgen?

Ons experiment met de Universiteit Maastricht heeft nog geen fraaie robot opgeleverd, maar misschien kunnen we hem straks bij Alibaba bestellen.

Of zijn straks ouders thuis omdat ze niet meer hoeven te werken. Moeten kinderen straks nog überhaupt naar een schoolgebouw? Ik ga er eens goed over nadenken en contact zoeken met wetenschappers die er meer van weten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.