Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Marike Vroom – Plan van aanpak

Mark Rutte was duidelijk in zijn persconferentie. Hij verwacht van de sectoren zelf een plan hoe ze vorm gaan geven aan de anderhalve meter-economie.
Foto: Ruben Eshuis

En aangezien de kinderopvang een branche is van creatieve, innovatieve en ondernemende mensen, gaan we natuurlijk meteen aan de slag. Vraag 1: hoe gaan we afstand houden? Tja, met kinderen zal dat echt niet gaan lukken. Je moet kinderen verzorgen, troosten, aankleden et cetera.

We hopen dus nog maar steeds dat het langverwachte RIVM-rapport over de besmettelijkheid van kinderen gunstig uitpakt. Met volwassenen is het een ander verhaal. Met je collega’s kun je goede afspraken maken over afstand bewaren. Met ouders moet dat toch ook kunnen.

‘Mijn fantasie slaat meteen op hol’

Mijn fantasie slaat meteen op hol. Een drive thru lane: waarbij kinderen in een houten bak worden gedropt en de pm’ers ze er uit vissen. Een doorgeefluik waar je kinderen aan de ene kant instopt, en de andere kant weer uithaalt. Een buggy of kinderwagen ontsmet-service waarbij een pm’er buiten staat, de duwstangen ontsmet en vervolgens het kind naar binnen rijdt.

Alle gekheid op een stokje: we moeten natuurlijk wel serieus nadenken over hoe we zo veilig mogelijk werken om iedereen zo lang mogelijk gezond te houden. Een tafel met ontsmettingsgel bij de ingang, waarbij ouders en kinderen hun handen ontsmetten. Geen uitgebreide overdracht maar snel wegwezen (de ouders dan). De overdracht gaat dan maar via de app. Een eenrichtingsverkeerroute waarbij ouders hun kind afgeven en via een andere kant weer naar buiten gaan… Het zijn maar wat losse flodders.

Ik heb net een oproep op onze Facebookpagina gezet om dit soort ideeën uit te wisselen. Want in deze tijden moeten we het met elkaar doen, elkaar helpen… In de hoop dat er weer een tijd aanbreekt waarin de coronacrisis een lange boze droom was. Laten we hopen dat het leven ooit toch weer een beetje normaal wordt.

‘In deze rare tijden met het coronavirus zie je het beste maar ook soms minder leuke kanten van mensen naar boven komen. En… ieder nadeel heeft zijn voordeel.’ Lees de vorige blog van Marike

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.