Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Vieren of niet?

Ieder jaar stellen we ons thuis de vraag gaan we Carnaval (of zoals ze hier zeggen Vastelaovend) vieren of niet? Bij onze opvanglocaties is dat overigens geen vraag. Kinderen krijgen dit festijn al met de paplepel ingegoten.
Jolanda Rikers Kinderopvang Opvang Kerkrade.jpg
Wij zijn verheugd dat we in ons parelmoeren jubileumjaar (30 jaar) weer een grote groep van bijna 250 kinderen/ouders/medewerkers bereid hebben gevonden om mee te lopen in de kinderoptocht.

Dat is overigens nog geen garantie dat je er ook van gaat houden. Tegenwoordig worden zelfs lessen in Carnaval op scholen gegeven.  Dat is misschien ook wel nodig want het is  steeds moeilijker om prinsen voor de Carnaval te vinden. Maar ja, het kost je ook veel tijd en geld.

Uit een recente enquête blijkt dat de helft van de Limburgers de Carnaval mijdt. Hiervan gaat slechts 13% op vakantie, 62% blijft lekker thuis en een kwart werkt gewoon door.

Ik heb dit jaar ervoor gekozen om lekker te gaan uitwaaien op Lanzarote. Hopelijk schijnt ook de zon, zodat we daar, ondanks de stevige bries, van kunnen genieten. Toch wil ik ook wel wat Carnaval vieren. Zo is in mijn dorp traditioneel op de donderdag voor carnaval het zogenaamde  ‘Auw wieverbal’. Dit bal vindt overigens in veel Limburgse steden plaats. Vroeger waren tijdens de ‘Oude Wijven’ de kroegen en de straten bevolkt door verklede ‘oude’ vrouwen. Mannen die zich op straat en in de cafés naar binnen waagden, liepen gevaar vernederd en weggejaagd te worden. Echter, ook deze traditie is nagenoeg verdwenen. Steeds minder vrouwen verkleden zich en de mannen zijn er ook gewoon bij. Je mag je nu in Valkenburg komen amuseren op een afgebakend terrein, alwaar de diverse bekende Limburgse artiesten optreden. Geef mij maar Pub Henry, ook al heeft de gemeente het buitenbuffet verboden.

‘Al 30 jaar staan onze experts voor uw pareltjes klaar!’

Tja en dan hebben we zaterdag natuurlijk traditiegetrouw de kinderoptocht in Kerkrade. Deze optocht loop ik nu al voor de 13de keer met Kinder Opvang Kerkrade mee.  Ik weet eigenlijk niet of het een mooie optocht is, want wij lopen helemaal voorop en eindigen in de Verpleegkliniek om de oudjes mee te laten vieren.  Hierdoor beleef ik niet hoe de optocht is. Wij zijn verheugd dat we in ons parelmoeren jubileumjaar (30 jaar) weer een grote groep van bijna 250 kinderen/ouders/medewerkers bereid hebben gevonden om mee te lopen. We hebben allemaal een mooie crème-parelmoer kleuren cape en een chique kroon. Onze slogan is: ‘Al 30 jaar staan onze experts voor uw pareltjes klaar!’.

Evenals voorgaande jaren wordt de opbrengst van de kinderoptocht besteed aan een goed doel. Dit jaar is gekozen voor stichting Wensulance.  Met deze stichting willen zij mensen met ernstige-en /of chronische ziekte en /of mensen die in een (pre-)terminale levensfase verkeren op een professionele en comfortabele manier liggend vervoer kunnen bieden. Er zijn helaas nog teveel mensen, groot en klein, die overlijden zonder dat ze echt alles hebben kunnen afsluiten. Stichting Wensulance vervult hun laatste wens en wij dragen hieraan een klein steentje bij.

Rest mij nog jullie een mooie week toe te wensen en zoals we hier zaterdag zullen zeggen:

Kinder Opvang Kerkrade, Alaaf!

De vorige keer schreef Jolanda haar blog over werkdruk en werkgeluk. Lees haar blog hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.