Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Tandje bij

De herfst is nog niet begonnen en we worden al overstelpt met (milde) verkoudheidsklachten. Tja, en dan is het wachten op de uitslag van de coronatest: gelukkig negatief. Het is wel een aanslag op je uitvoering. Zo is afgelopen weken al 40% van onze pedagogische medewerkers getest.
blog-jolanda-rikers-mijn-laatste-blog
Jolanda Rikers

Kinderen mogen met snotneuzen komen. Wachttijden bij de GGD lopen al op tot 4 dagen. Alleen al deze week viel hierdoor 5% van onze medewerkers extra uit. Dat krijg je op de lang termijn niet dicht gepland, ook niet met bijspringende managers.

We doen dan ook een dringend beroep op onze medewerkers om een tandje bij te zetten door extra diensten over te nemen of zelfs terug te komen van vakantie. Dat lukt gelukkig tot nu toe vrij aardig. Immers: alle pedagogisch medewerkers hebben in het mooie voorjaar 2 maanden maar nauwelijks gewerkt. Toch hou ik mijn hart vast als deze aantallen verder oplopen. Houdt iedereen zich ook thuis aan de coronaregels?

‘Gelukkig hebben we nog maar weinig opzeggingen van klanten, ondanks alle negatieve berichtgeving over ontslagen’

Hopelijk komt er op korte termijn een snelle test of krijgen we het virus onder controle door groepsimmuniteit. Immers, 40% is al verkouden geweest…

Gelukkig hebben we nog maar weinig opzeggingen van klanten, ondanks alle negatieve berichtgeving over ontslagen. Sterker nog: op sommige locaties hebben we wachtlijsten. Ook zijn we met diverse scholen in gesprek over uitbreiding van dienstverlening, waaronder gezonde basisscholen. Dat zou toch moeten leiden naar een gezonde generatie?

‘Regelmatig lees ik verontrustende Twitterberichten van oud-collega Jan Latten, de bekende demograaf, over de bevolkingsontwikkeling in met name Zuid-Limburg. Ik heb dan ook al een keer gekscherend in mijn eindejaarstoespraak enkele jaren geleden medewerkers opgeroepen om hier iets aan te doen. Wij zijn namelijk een van de weinige sectoren die zelf hun markt kunnen ‘produceren’.’ Lees de vorige blog van Jolanda

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.