Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Minder baby’s door crisis

Tijdens mijn zonnige vakantie werd ik opgeschrikt door het nieuws, dat het afgelopen jaar weer minder baby's zijn geboren. Mijn oude werkgever CBS stelde dat het aantal geboorten even laag is dan de jaren 80 van de vorige eeuw. Het zou allemaal te maken hebben met de aanhoudende crisis. Daarnaast stellen vooral vrouwen rond de 30 jaar het krijgen van een kind uit.
Blog Jolanda Rikers - Minder baby's door crisis

Zoals jullie misschien wel al weten verzet ik mij al jaren tegen de zogenaamde ontgroening in mijn regio. Kerkrade zou een van de meest ontgroenende steden van Nederland zijn, maar de afgelopen jaren klaagde het consultatiebureau steeds over een babygolf. Dit jaar zou de krimp dan echt toeslaan en de voorjaarcijfers zagen inderdaad niet rooskleurig uit.


‘Heeft mijn oproep tijdens mijn kersttoespraak echt vruchten afgeworpen?’

Wat schetst mijn verbazing… Ik ben net een weekje terug vakantie en blijkt bijna 10% van mijn pedagogische medewerkers in blijde verwachting te zijn. Toeval? Of heeft mijn oproep tijdens mijn kersttoespraak echt vruchten afgeworpen? En nu maar hopen dat het een besmettelijke werking heeft, zodat Kerkrade een nieuwe babyboom inluidt.

‘Zegt het voort’ of beter gezegd: ‘plant het voort!’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.