Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Kokkie-mondkapjes

Deze week was er geen persconferentie, maar wel al een verdrietig doorkijkje naar de komende tijd. Mijn geliefde Valkenburg is rond de aankomende Kersttijd een place to be.
blog-jolanda-rikers-mijn-laatste-blog
Jolanda Rikers

Het ziet er nu echt troosteloos uit en ik vrees dat veel ondernemers het niet gaan redden.

In onze sector merken we gelukkig nog niet veel van een terugloop in kindaantallen door oplopende werkloosheid.

Wij hebben hierbij het geluk gehad dat wij als cruciale beroepen zijn aangemerkt en ouders in hun opvangtoeslag volledig zijn gecompenseerd, of ze nu wel of niet afnamen.

Ook valt het aantal besmettingen op onze locaties mee. In totaal zijn nu 5 van de 185 medewerkers positief getest over 3 maanden tijd.

Bij de eerste besmetting in augustus waren we genoodzaakt om de locatie 1 week te sluiten. Dat is gelukkig nu niet meer het geval geweest. We hebben natuurlijk wel de verplichte maatregelen conform protocol genomen en onze medewerkers en ouders houden zich daar ook netjes aan.

‘Het mondkapje dragen is nog niet verplicht gesteld, maar we hebben wel een dringend beroep gedaan op de ouders’

Alle tot nu toe besmette medewerkers werken overigens in onze kinderdagverblijven, die niet in een school liggen. Bij deze locaties mogen ouders hun kind wel binnen afgeven.

Het mondkapje dragen is nog niet verplicht gesteld, maar we hebben wel een dringend beroep gedaan op de ouders. Ze hebben hiervoor een origineel Kokkie-mondkapje ontvangen.

Jolanda met het Kokkie-mondkapje

Dit hebben ook alle medewerkers ontvangen. Het kleurt mooi bij mijn natuurbehang.
Hopelijk krijgen we het virus onder controle, zodat we toch nog een mooie Kersttijd tegemoet gaan.

Sterkte allemaal.

‘Ik nam deel aan het afsluitende congres van het project de Gezonde Basisschool van de Toekomst in de fraaie, coronaproof ingerichte Maaspoort in Venlo. Een mooie kroon op het werk van de universitaire promovendi, maar ook van onze ruim 40 pedagogische medewerkers, die 5 jaar lang op vier basisscholen de gezonde lunch en beweegactiviteiten hebben begeleid.’ Lees de vorige blog van Jolanda

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.