Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Digitaal ontmoeten geen optie

Afgelopen jaar waren we razendsnel genoodzaakt om te switchen van kantoor naar thuiswerken en van live naar digitaal ontmoeten. Het thuiswerken heeft zich al aardig geëvolueerd naar een meer hybride variant. Dit heeft helaas ook wel een negatief effect bewerkstelligd, met name op onze bso’s.
blog-jolanda-rikers-mijn-laatste-blog
Jolanda Rikers

Vooral ouders met oudere kinderen kiezen er nu steeds vaker voor om minder of zelfs geen bso meer af te nemen, omdat ze het toch kunnen combineren met thuis werken. Dit vinden wij natuurlijk heel jammer, maar we hopen met een verdere ontwikkeling van ons aanbod deze kinderen weer terug te winnen.

Het digitaal vergaderen heeft naast nadelen ook voordelen, zoals het opheffen van reistijd. Zeker als je in een uithoek van Nederland gevestigd bent. Het digitaal ontmoeten is een veel lastigere opdracht. Ik ben bij enkele organisaties bestuurslid en ik merk dat onze leden na verloop van tijd steeds minder participeren.

‘Moeten we dan niks meer organiseren totdat het weer ‘live’ kan?’

We steken heel veel energie in het aantrekken van interessante sprekers met interactieve lezingen met break-out-rooms. Helaas moeten we toch constateren dat steeds minder mensen zich inschrijven voor deze bijeenkomsten en degenen die inschrijven komen niet allemaal opdagen. Afgelopen week had ik een bijeenkomst van een ondernemersclub, die 60 leden heeft. Slechts 15 leden hadden zich ingeschreven, maar op het moment suprême kwamen maar 7 leden opdagen.

Moeten we dan niks meer organiseren totdat het weer ‘live’ kan? Ik denk het niet. Het contact blijven onderhouden is van belang om je leden te laten weten dat je er nog bent. Ook al is het maar een kleine groep leden, die wel digitaal wil ontmoeten. Voor onze mei bijeenkomst hebben we een digitale lunch voorbereid en hopelijk mogen we in juni weer ‘live’ ontmoeten. Hiervoor hebben we een buitenbijeenkomst met wandeling voorbereid. Ik hoop dat we dan weer meer leden gaan ontmoeten.

In februari nam ik bij de ondernemersclub Kerkrade deel aan een digitale gelukslezing van gelukspsycholoog Josje Smeets. Tja, in deze tijd zit ontmoeten er niet in en proberen we onze leden toch een inspirerend programma te bieden. Lees de vorige blog van Jolanda

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.