Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Blog Jolanda Rikers – Delegeertips

De nieuwste trend in deze drukke tijd is een webinar. Jolanda volgt met plezier webinars en deelt tips van de inspirerende ondernemer en schrijver Taco.
Jolanda Rikers-Kinder Opvang Kerkrade.jpg

De nieuwste trend in deze drukke tijd is een webinar. Een webinar is een samenvoeging van de woorden ‘Web’ en ‘Seminar’. Het is een evenement op internet waarbij er alleen een online publiek aanwezig is. Deelnemers volgen een webinar vanachter hun eigen device ( PC, Mac, tablet of smartphone). Zij zien of horen de spreker(s) via video en audio. Naast het videobeeld zijn er ook PowerPoint slides te zien. Deze lopen synchroon met de gehele presentatie. Een webinar is een vorm van one-to-many communicatie: dit houdt in dat een presentator vanuit één locatie een grote en gerichte groep kijkers online bereikt.  Deze vorm van communicatie zou ook uitstekend in onze sector kunnen werken bv voor ouderavonden. Maar daar ga ik het nu niet over hebben….

‘Ik adviseer je vooral om een keertje aan te sluiten’

Ik volgde namelijk onlangs een webinar van Taco. Nee, dit is niet een pittig Mexicaans hapje maar een inspirerend ondernemer en schrijver van onder meer het recent verschenen boek ‘Schaamteloos delegeren’. Als zogenaamde Business Thinker inspireerde Taco de afgelopen jaren duizenden ondernemers, directeuren en managers met zijn seminars (sinds kort webinars), trainingen en artikelen op www.meereffect.nl  *(zie ook mijn blog van januari) volop tips op het gebied van timemanagement.

In zijn webinar van deze week trakteerde Taco mij op 20 tips delegeertips, zie ook www.delegeren.nl

Ik zal ze hieronder kort voor je opsommen, maar ik adviseer je vooral om een keertje aan te sluiten (bv. 12 mei as. www.meereffect.nl/webinars/webinar-werkdruk-en-gtd-12-mei/ ) of zijn boek te lezen.  Ik krijg nu dagelijks tips van Taco, want hierbij geldt ook : frappé toujours!

20 delegeertips van Taco

1.  Stop met uitstelgedrag

2. Vraag je collega’s op welke reactie van jou ze wachten

3. Eenvoudige taken delegeren

4. Leg iemand buiten je werk eens uit waarom niet delegeert

5. Stel vast wat je nodig hebt om meer te delegeren

6. Hoe zou je werk uitzien als je helemaal geen team meer zou hebben

7. Maak van je team een zelfdraaiende motor

8. Wees alert voor het omhoog delegeren van medewerkers

9. Richt je meer op lange termijn door medewerkers te ontwikkelen/trainen

10. Delegeer ook managerstaken

11. Grijp ook niet in als het mis dreigt te gaan; zo creëer je verantwoordelijkheid

12. Zorg dat je uit het kritieke pad komt

13. Dingen niet zelf doen, die je niet zelf hoeft te doen

14. Zoek uit waar je de meeste waarde toevoegt

15. Waarom ben je leiding gaan geven

16. Droom hoe jouw ideale werkweek eruit ziet

17. Welke bedreigingen zie je de komende 10 jaar

18. Wat is jouw volgende carrièrestap

19. Waar en hoe doe je beste denkwerk

20. Maak een lijstje van dingen die nu niet lukken en waardoor niet

‘Ik word af en toe een beetje kriebelig van ouders die standaard ontsmettingsmiddelen binnen handbereik hebben’, schreef jolanda in haar laatste weblog. Lees hem hier >>

1 REACTIE

  1. Wat een interessant artikel! Het is goed om te zien dat Jolanda Rikers zo’n enthousiaste deelnemer is van webinars en dat ze deelt wat ze heeft geleerd van Taco. Als professional in de kinderopvangsector kan ik zeker zien hoe deze delegeertips nuttig kunnen zijn voor mijn werk. Het is ook geweldig om te weten dat er online evenementen zijn zoals webinars, die ons in staat stellen om een groot en gericht publiek te bereiken. Ik denk dat dit soort evenementen erg handig kunnen zijn voor professionals in allerlei sectoren, zoals de Andersen waar ik werk. Ik zal dit artikel zeker doorsturen naar mijn collega’s en kijken hoe we deze kennis kunnen toepassen in ons werk. Bedankt voor het delen, Jolanda!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.