Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Bestorming van het water

14 juli, “quatorze juillet”, is in Frankrijk een nationale feestdag ter herdenking van het begin van de Franse revolutie. De burgerij bestormde die dag in 1789 de Bastille. 232 jaar later bestormde niet de burgerij, maar het kolkende water diverse Limburgse gemeenten.
blog-jolanda-rikers-mijn-laatste-blog
Jolanda Rikers

Het begon al op woensdagmiddag toen locatiemanager Nikky mij kantoor binnenstormde met beelden van een lieflijk beekje achter een kinderdagverblijf dat dreigde buiten haar oevers te breken. Door haar adequate en daadkrachtige handelen en hulp van collega’s, was binnen een half uur het bedreigde kinderdagverblijf geëvacueerd. Top! We konden alle medewerkers en kinderen bij een hoger gelegen dagverblijf onder brengen. Dankzij ons digitale portal Konnect waren ouders snel geïnformeerd. Gelukkig brak het beekje niet uit en konden we de dag erna alweer veilig de deuren van het kinderdagverblijf openen.

‘Nadat we huiswaarts keerden naar Valkenburg, werden we overspoeld door het wassende water in het lieflijke heuvelland’

Op 14 juli vieren we ook nog altijd de verjaardag van mijn 11 jaar overleden vader. Dit jaar zou hij 85 worden. Een mooi moment om mijn vader te herdenken met een etentje. Nadat we na een gezellig dinertje met mijn moeder huiswaarts keerden naar Valkenburg, werden we overspoeld door het wassende water in het lieflijke heuvelland.

Ternauwernood kon ik met mijn elektronische karretje aan deze oprukkende ramp ontsnappen. Op sommige terrassen zaten mensen nog te genieten. Nietsvermoedend welke ‘waterramp’ in aantocht was.

Inmiddels weten we welke schade deze onverwachte overstroming heeft aangericht.

Blijkbaar waren ondernemers en inwoners hierop niet bedacht, waardoor ze geen adequate maatregelen hebben kunnen treffen. Na de afschuwelijke Corona-tijd wordt deze ramp als een genadeklap ervaren. In ieder geval wordt quatorze juillet niet gevierd.

‘Ik zag dat Ferre Laevers keynote speaker is op het Jaarcongres Management Kinderopvang op 10 september 2021. Ik ben al jarenlang fan van hem en het ervaringsgericht werken. Deze liefde is ontstaan in 2017, toen ik samen met enkele collega-directeuren in Zuid-Limburg concludeerde dat we in de kinderopvang wetenschappelijk onderzoek misten die onze ‘smoel’ steviger zou maken.’ Lees de vorige blog van Jolanda

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.