Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Anders is beter?

Hoe pak je de draad weerop na vijf weken vakantie? Jolanda Rikers had hiervoor een nieuw strategie bedacht die ze al tijdens de vakantie inzette. En of die geslaagd is...?

Ook ik ben deze week weert gestart na een lange vakantie. Ik heb namelijk maar liefst 5 weken vrij gehad! Niet aaneengesloten maar eerst 2 weken varen in Zeeland, dan 2 weken werken en toen nog eens 3 weken rondje met de boot in België. Ik moet zeggen dat mij dit uitstekend is bevallen. Nagenoeg alle weken vielen in de schoolvakantie, waardoor het qua werk ook wel goed te doen is.

ovendien heb ik tegen alle adviezen in toch gewoon mijn mail iedere dag gecheckt. Wel alleen maar op de werkdagen, in de ochtend, zodat ik er niet ’s nachts van wakker lag. Ook heb ik alleen de dringende mailtjes beantwoord en de minder dringende mailtjes naar een apart vakantiemapje gesleept, zodat mijn mailbox weer lekker opgeruimd was. Dat is mij uitstekend bevallen.

‘Ik had zelfs vandaag nog tijd om met een externe partij te brainstormen over de toekomst van de kinderopvang’

Ook ben ik deze week anders gestart. Ik moest namelijk de RvT stukken, die ik wel al grotendeels had voorbereid, verder afronden. Hiervoor had ik maandag nog enkele besprekingen staan. Dus ik ben, anders dan normaal, eerst met de RvT stukken begonnen en heb mijn vakantiemailmapje even genegeerd. Al met al was ik toch nog 2 dagen bezig met het klaarmaken van alle stukken, zodat ik uiteindelijk op woensdag met de mail aan de slag kon. Het wegwerken van de ongeveer 100 achterstallige mailtjes ging mij boven verwachting zeer voortvarend af. Ik had zelfs vandaag nog tijd om met een externe partij te brainstormen over de toekomst van de kinderopvang.

Is deze andere aanpak nu beter? Ik voel me er in ieder geval heel relaxt bij. Ik heb wel last van het nachtzweten, maar dat kan ook door mijn leeftijd of de tropische temperatuur komen!

De vorige keer schreef Jolanda haar blog over het onderzoek dat zij binnen KOK liet doen naar werdruk en werkgeluk. Lees deze blog

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.