Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jan Engelen – Werkt jouw kindercentrum al datagedreven?

Als kindercentrum bied je kinderen een veilige en fijne plek. En geef je ouders en verzorgers de geruststelling dat hun kroost bij jullie op de juiste plek is. Een mooie taak. Uitdagend ook. Vanwege de cruciale functie in de ontwikkeling van kinderen, worden er hoge eisen gesteld. Dit vraagt om inzicht in alle facetten van je bedrijfsvoering: planning, financiën, personeel en marketing & commercie. En hoe die op elkaar inwerken. Je wilt op elk moment actueel inzicht in de informatie.

Steeds meer kinderen gaan naar de kinderdagopvang of bso. Dat biedt kansen én uitdagingen om een zo optimaal mogelijke zorgomgeving te creëren. Zoals de wettelijke eisen en regels met betrekking tot fysieke locaties, de beroepskracht-kind-ratio en het opleidingsniveau en de pedagogische vaardigheden van de medewerkers. Genoeg te doen dus. En genoeg om in de gaten te houden.

Gelukkig ontdekken steeds meer organisaties de voordelen van datagedreven werken. Want op basis van Data & Analytics optimaliseer je bedrijfsprocessen pas écht. Toch blijft het een uitdaging: het verzamelen, ordenen en inzichtelijk maken van informatie. Dat komt omdat de informatie wordt opgeslagen op allerlei plekken. In tools als Flexkids, Jaamo, KidsVision, AFAS en in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Wil je bijvoorbeeld een totaaloverzicht van één locatie? Dan moet je informatie uit meerdere bronnen halen en handmatig samenvoegen tot één overzicht. Het neemt veel tijd in beslag van medewerkers om sturingsinformatie aan te leveren. En dan nóg is het lastig om een goed en betrouwbaar inzicht te krijgen zodat je er concreet iets mee kunt.

Maar toch is er goed nieuws: alle informatie is er al! En slimme Business Intelligence (BI) tools, zoals Kids Analytics van Axians, helpen je informatie naar boven te halen, te ordenen, inzichtelijk te maken en om te zetten in heldere rapportages en dashboards met duidelijke, overzichtelijke visualisaties van de gehele bedrijfsvoering. In één oogopslag heb je zicht op de belangrijkste KPI’s en zorg je ervoor dat de relevante sturingsinformatie toegankelijk wordt voor iedereen binnen de organisatie: van financieel manager en HR manager tot locatiemanager en marketing manager. Gebruikers kunnen de resultaten sneller inzien, beter interpreteren en concrete acties uitzetten.

Tools zoals Kids Analytics bewijzen dat de inzet van BI niet persé ingewikkeld en kostenintensief hoeft te zijn en maken BI toegankelijk voor alle kindercentra. Dus ook met weinig middelen, capaciteit en IT-kennis kun je tóch eenvoudig datagedreven werken.

Wil je meer weten over Kids Analytics? En wat dit concreet oplevert? Download de leaflet of schrijf je in voor de gratis online demo op 10 juni om 10.00 uur.

Over Jan Engelen:

Jan Engelen is specialist bij Axians op het gebied van datagedreven werken in de zorg. Ruim 15 jaar ondersteunt Jan diverse zorgorganisaties (ziekenhuizen, GGZ-instellingen, kindercentra, etc.) bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen met behulp van Data & Analytics.

Jan Engelen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.