Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Blog Corina Hülsman – Zwembad

Het is rustig op kantoor, want veel collega’s zijn op vakantie. Het algehele tempo ligt wat lager. Prima moment om klusjes aan te pakken waar normaal geen tijd voor is (zoals het schrijven van deze blog!). De collega’s van de buitenschoolse opvang hebben het daarentegen weer drukker, want de scholen zijn hier dicht. Daarom komen de kinderen hele dagen naar de opvang.
Blog Corina Hülsman - Zwembad

Voor de kids wordt van alles georganiseerd. Iedere ochtend geven de pedagogisch medewerkers van de bso door waar ze op uitstapje heen gaan, hoe laat ze terug zijn en op welk mobielnummer ze te bereiken zijn. Het Amsterdamse bos, dierentuin Artis, het strand, Circus Elleboog… wat een leuke tijd om kind te zijn! Ook op de vestigingen zelf worden erg leuke activiteiten bedacht. Zo whatsappte een collega van BSO Orion me een foto door van een heus ‘zwembad’. Zelfgemaakt, met de kinderen. Dat is weer eens wat anders dan een hut bouwen en perfect voor het warme weer!


‘Het is makkelijk om te denken dat mijn bso-collega’s veel leuker en makkelijker werk hebben dan wij hier op kantoor.’

Heerlijk om al die creativiteit te zien. Als relatieve buitenstaander is het makkelijk om te denken dat mijn bso-collega’s veel leuker en makkelijker werk hebben dan wij hier op kantoor, want kom op: zwembad bouwen! Toch komt ook hierbij enorm veel pedagogische kennis en kunde kijken. Zorg maar eens dat al die overenthousiaste verhitte kinderen vreedzaam samen iets bouwen. En zorg maar eens dat dit allemaal veilig gebeurt. Nee, dat vraagt een flinke dosis professionaliteit. Het resultaat mag er dan ook zijn… kijk nou wat leuk!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.