Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BKK-loket voor gastouders geopend

Het Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) heeft het loket waar gastouderbureaus subsidie voor hun gastouders kunnen ophalen geopend. 75 procent van de gemaakte kosten voor het behalen van het certificaat Goed Gastouderschap wordt vergoed.

Voldoet de aanbieder aan de criteria?
Tot en met 31 december 2009 konden gastouderbureaus hun gastouders aanmelden voor de certificeringsprocedure. Zij ontvangen alleen vergoeding van het loket als gastouders het certificaat Goed gastouderschap daadwerkelijk hebben behaald en als de aanbieder voldoet aan alle criteria. De overheid stelt als voorwaarden voor de subsidie dat de aanbieder in 2009 en/of in 2010 geregistreerd moet staan in het register van erkende EVC-aanbieders. Ook moet de aanbieder een verklaring overleggen van een diplomerende instelling, dat de certificeringsprocedure de verworven competenties beoordeelt ten opzichte van de bovengenoemde MBO-2 beroepsopleiding.

Aanvragen
Daarnaast moeten in de procedure de competenties van de gastouder beoordeeld worden op de locatie waar de opvang daadwerkelijk plaatsvindt. De Tweede Kamer heeft op 29 september 2009 een motie aangenomen waarin is vastgelegd dat een procedure in het kader van de subsidieregeling maximaal € 900 inclusief BTW mag kosten. Vraag hier certificering voor gastouders aan >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.