Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BKK-budget voortaan ook voor korte opleidingen

BKK-budget voortaan ook voor korte opleidingen

De opleidingssubsidie van Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) mag voortaan ook worden besteed aan cursussen, trainingen en opleidingen die minder dan 16 uren in beslag nemen. BKK heeft besloten de eis van minimaal 16 uur los te laten. Voor aanbieders en opleiders is dat goed nieuws. Zij kunnen nu ook kortere curssussen voor de lijst van BKK aanmelden.

Betere onderbouwing
Ieder jaar hebben kinderopvangorganisaties recht op subsidie voor scholing. Dit bedrag is beschikbaar gesteld door de overheid zodat er gewerkt kan gaan worden aan een betere kwaliteit in de kinderopvang. BKK stelde hiervoor een lijst met opleidingen samen waar uit gekozen mag worden. Volgens BKK is het niet langer meer relevant uit hoeveel uren een opleiding bestaat. Zij vraagt voortaan wel aan opleiders om beter te onderbouwen wat het doel van de opleiding is in vergelijking met het aantal thema’s en het aantal uren. BKK beoordeelt dan of de cursus genoeg kwaliteit heeft voor plaatsing in de opleidingslijst.

Opleiding aanmelden
Opleiders kunnen hun cursussen op dezelfde manier bij BKK aanmelden als voorheen. Voor elke opleiding moet BKK een curriculum en certificaat ontvangen. In het curriculum zijn in elk geval leerdoelen, inhoud, werkvormen en opbouw van de opleiding omschreven. Op het certificaat zijn een korte omschrijving van de lesinhoud en de (beoogde) leereffecten vermeld. Meer weten? bkko.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.