Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BK, BMK en BOinK tevreden over heropening: ‘Gepuzzel van de baan’

De branchepartijen in de kinderopvang zijn opgelucht over het besluit om het basisonderwijs en de kinderopvang vanaf 8 juni weer volledig te openen. Dit betekent duidelijkheid voor ouders, kinderopvang en scholen. Het gepuzzel voor ouders en  kinderopvang om de roosters aan te laten sluiten op scholen is hiermee volgens BK, BMK en BOinK van de baan.
AdobeStock

Doordat de kinderen vanaf 8 juni weer de hele dag naar school gaan, kunnen bso’s net als voorheen aansluiten op de tijden van de scholen, aldus de brancheorganisaties. Het kabinet faciliteert hiermee alle werkende ouders die gebaat zijn bij duidelijkheid. ‘Een volledige werkdag zonder de spagaat waarin arbeid, zorg en thuisonderwijs moet worden gecombineerd.’

Dit is zeker van belang gezien de aangekondigde versoepelingen van het kabinet om vanaf begin juni veel sectoren weer te laten starten. ‘Een gelijktijdig en voor 100% opengaan van onderwijs en kinderopvang, is hiervoor een voorwaarde,’ aldus BK, BMK en BOinK. ‘Premier Rutte gaf aan dat de komende dagen meer duidelijkheid wordt gegeven over de openstelling.’

Perspectief voor ouders en kinderen

Eerder pleitte BK-directeur Emmeline Bijlsma in een interview met Kinderopvang Totaal voor een volledige heropening van de scholen op 2 juni.

‘Wat wij meekrijgen is dat ouders nog steeds niet heel erg geholpen zijn met het model wat we nu hebben,’ zei ze. ‘Ouders moeten weer kunnen werken en kinderen hebben recht op structuur. Thuisonderwijs is lastiger geworden, omdat de leraren niet langer beschikbaar zijn maar weer voor de klas staan. Met het halve-dagen-model dat sommige scholen hanteren kunnen ouders nog niet een hele dag aan het werk. En als bijvoorbeeld het ene kind op maandag en dinsdag naar de kinderopvang gaat en het andere kind op donderdag en vrijdag naar school, heb je als ouders iedere dag toch een kind thuis.’

Ondanks het feit dat het besluit tot heropening nu een kleine week later valt, is Emmeline Bijlsma verheugd, laat ze in een reactie weten. ‘Er is nu duidelijkheid. Dat biedt perspectief voor ouders en kinderen. Dat is het belangrijkste.”

Wil je meer lezen? 

Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief en ontvang twee keer per week de beste artikelen en het laatste nieuws in je mailbox. Zo mis je niets meer!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.